Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Stasiti stoper napušta "diva iz predrgađa", seli u Albaniju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.08.21. | 15:32

U HNL-u je zabio pogodak u ludoj utakmici protiv Istre 1961

U sjeni zvučnog prelaska Antonija Mancea iz Osijeka u 2.Bundesligu, na Mercatu je odrađen još jedan, doduše manje glamrozan prelazak. Damir Grgić, donedavni član Intera iz Zaprešića, napušta Hrvatsku i seli na jug, u Albaniju. Upravo je potpisao ugovor s KS Kastriotijem što mu je već jedanaesti klub u karijeri, premda ovaj 194 cm visoki stoper nema još ni 30 godina.

Grgić je rano napustio Hrvatsku. Kao član Kalrovca 1919, stigao je “pod povećalo” njemačkom Bochumu koji ga je kao tinejdžera doveo u svoje redove. Kako to obično bude u bespućima mlađih kategorija, Damir je morao pronaći seniorske minute okolnim putem. Uglavnom je nastupao austrijskim niželigašima prije odlaska u daleku Indiju, gdje je jednu sezonu, doduše s klupe, branio boje FC Punea. Pošto je tamo skoro pa cijelu sezonu prosjedio na klupi, uslijedio je povratak u Europu, gdje se eto, očito samo privremeno, skrasio u zaprešićkom Interu.

U KS Kastrioti stiže bez odštete. Klub nastupa u prvom razredu albanskog nogometa u koji su stigli prije dvije godine. Nakon povremenih minuta u zaprešićkom Interu, 29-godišnjak traži bolju poziciju i više nogometa na terenu. S obzirom na CV, u Katriotiju bi morao biti standardni prvotimac.

Inače, Grgić iza sebe ima i pravog HNL iskustva. U Interovom dresu je upisao 20 nastupa, sve ih je redom odradio punih 90 minuta, a može se pohvaliti i jednim pogotkom. Bilo je to na stadionu Aldo Drosina, asistirao mu je danas sjajni Josip Mitrović. Na klupi je sjedio Samir Toplak, a na terenu su za Inter, između ostalog nastupali i Ivan Čeliković te Nikola Soldo, obojica danas u Lokomotivi. Romantika



Tagovi

Damir GrgićInter ZaprešićAlbanija

Ostale Vijesti