REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Srebrni Vatreni na meti grčkog velikana: "Izdanak je Dinamove tvornice talenata, a već su u kontaktu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 08:14

Grčki mediji tvrde da su već stupili u kontakt s njegovim zastupnicima

Ako biste morali pogađati koji je Hrvat na popularnoj stranici Transfermarkt među top 10 najtraženijih, odnosno, najpregledavanijih igrača posljednjih dana, vjerojatno biste rekli Ivan Perišić i pogodili. No, dok je Perija na sedmom mjestu, teško da biste pogodili koji je još Hrvat 'vruća roba'...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vjerojatno biste pomislili na Gvardiola, Livakovića ili nekog trećeg, ali teško da biste rekli - Tin Jedvaj. A upravo on je točan odgovor. Nekadašnji hrvatski reprezentativac zapeo je za oko grčkom velikanu Panathinaikosu i to opasno.

Slavni klub je izdvojio dva stopera kao primarne mete za dovođenje. Jedan je upravo Tin Jedvaj koji bi došao iz moskovskog Lokomotiva, dok su Zeleni provjerili i Rodriga Elyja iz Almerije. Grci su stupili u kontakt s predstavnicima nekadašnjeg dinamovca i nadaju se da bi upravo on mogao postati njihov peti potpis ovoga ljeta.

Tin Jedvaj izašao je iz "tvornice talenata" zagrebačkog Dinama, kako je Plave nazvala grčka Gazzetta. U karijeri je obukao dres Rome, pa ga je kupio Leverkusen za 7 milijuna eura, potom posudio Augsburgu, da bi od 2021. pripao ruskoj momčadi. Prošle sezone igrao je na posudbi u Al Ainu iz UAE, dok je 26 puta nastupio i za našu reprezentaciju s kojom ima i srebro iz Rusije.

No, treba na umu imati da grčki klub provjerava i Almerijinog Brazilca - Rodriga Elyja. Španjolci javljaju da je Panathinaikos "pretresao" njegov slučaj, a Almeria je otvorena za ponude jer je prije nekoliko dana kupila 26-godišnjeg španjolskog braniča Edgara Gonzaleza iz Betisa za 4,5 milijuna eura.

Na Transfermarktu je Jedvajeva vrijednost pala posljednjih sezona i trenutno kraj njegovog imena stoje dva i pol milijuna eura, a kraj Rodriga stoje tri milijuna. (eg)



Tagovi

Tin JedvajLjetni prijelazni rok 2023PanathinaikosGNK Dinamo

Ostale Vijesti