Screenshot
Screenshot

VIDEO Takuro Kaneko: Igra s obje noge, odličan je dribler, a u Bišćanovom sastavu može pokriti nekoliko pozicija (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 07:45

Dinamo bi trebao dovesti zanimljivog Japanca koji jednako dobro igra s obje noge

Kako je Germanijak jučer doznao, čini se da je sve riješeno oko transfera 25-godišnjeg Japanca Takura Kaneka u redove hrvatskog prvaka Dinama. Kaneko dolazi u Zagreb na jednogodišnju posudbu za 400 tisuća eura, a Dinamo ga, ako će htjeti, na kraju sezone može otkupiti od Hokkaido Consaldole Sappora za 1.3 milijuna eura. Igrači koji stižu iz japanske J1 Lige prilična su nepoznanica za europsko nogometno tržište. Kaneko je igrač koji jednako dobro igra s obje noge. Nominalno jača mu je lijeva, s njom izvađa jedanaesterce i s njom najčešće puca po golu, no riječ je o primarno desnom bočnom igraču koji može pokriti sve pozicije na desnoj strani terena (ima sjajan centaršut desnom nogom), a po mogućnosti i na lijevoj. U karijeri je igrao i na poziciji polušpice. Statistika mu je jača strana. Ove sezone zabio je devet pogodaka uz četiri asistencije u 23 nastupa za Sapporo.

Kaneko je vrlo brz i motoričan igrač, voli igru 1 na 1, iznimno je dobar dribler, u Japanu je bilježio 2.1 uspješan dribling po utakmici, odnosno 62 posto. Čvrst je i u duelu, po utakmici ih je bilježio šest uspješnih.

Iako ćemo za konačni sud trebati pogledati nekoliko njegovih utakmica, na prvu se čini da je riječ o jednom vrlo zahvalnom i discipliniranom igraču, koji odrađuje svoj posao bez pogovora, a, sukladno novoj sportskoj politici maksimirskog prvoligaša, nije niti skup.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je u Sapporu igrao na poziciji desnog wing backa u 3-4-2-1 formaciji, u Bišćanovom 4-2-3-1 ili 4-1-4-1 moći će pokriti nekoliko pozicija. Prije svega deficitarnu poziciju desnog krila, ali i deficitarnu poziciju lijevog beka na kojoj igraju 'priučeni' lijevi bekovi Marin Ljubičić, Petar Bočkaj i Mauro Perković. Kaneka Bišćan može iskoristiti i na poziciji desnog beka, kako bi odmorio Stefana Ristovskog i Sadegha Moharramija, a s Japancem bi Dinamov strateg dobio mogućnost povremenog mijenjanja formacije u 3-5-2 ili 3-4-2-1 s dva ubojita wing-backa - Kanekom na desnoj, odnosno Ljubičićem ili Bočkajen na lijevoj strani.

Kako u nogometu transferi nisu sigurni dok se spomenuti igrač ne fotografira s dresom novog kluba, tako je Kaneko i dalje tek vjerojatno Dinamovo pojačanje. No, to nam ne brani da se malo 'poigramo' i složimo nekoliko formacija na kojima bi Bišćan mogao koristiti polivalentnog igrača iz Saitame.

Kaneko desno krilo (4-2-3-1)

Kaneko lijevi bek (4-2-3-1)

Kaneko desni wing-back (3-4-2-1)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoTakuro KanekoIgor Bišćan

Ostale Vijesti