Germanijak.hr
Germanijak.hr

Sprema se opet 'ludnica' u Kranjči: Svi žele svjedočiti raritetu u povijesti HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 11:15

Varaždin je prošlost, svi u Maksimiru potpuno su 'nabrijani' na Lokomotivu. S pobjedom bi Dinamo, barem privremeno, preuzeo vrh lige, prvi put ove sezone

Naslovna fotografija snimljena je otprilike pola sata prije no što su otvorene blagajne stadiona u Kranjčevićevoj. Red je već bio stotinjak metara, a iz toga je sasvim jasno zaključiti da se u nedjelju opet u Ulici pjesnika sprema 'ludnica'. Dvoboji Lokomotive i Dinama u zadnje vrijeme postali su sve što godinama ranije nisu bili, neizvjesne utakmice, u kojima Dinamo, često, loše prolazi. Samo ove sezone uzeli su 'lokosi' Modrima pet bodova, još jednom bili blizu da uzmu bod ili tri, imali su 1-0 i zicer u 90.minuti maksimirskog sraza tijekom jeseni. Dinamo je u srijedu pobijedio Varaždin (2-1), uz dobru igru i puno prilika (i promašaja), sad je ima isti broj utakmica i samo dva boda manje od Rijeke.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Varaždin je odmah arhiviran, sve snage trener Sergej Jakirović i igrači usmjerili su prema nedjelji (17 sati) i Lokomotivi. Ono što ćemo istaknuti iz te utakmice s Varaždincima jest odličan pristup Dinamovih igrača, motivacija je na vrhuncu, kakva li će tek biti protiv Lokomotive!? Protiv momčadi, koja je ovog proljeća zadala toliko bolnih rana Modrima, onih maksimirskih 0-3 pa još onih 2-2 u Kranjčevićevoj. Svi su u Maksimiru potpuno 'nabrijani' na momčad Silvija Čabraje, gotovo da jedva čekaju da ta utakmica počne, da izravnaju dugove. Po mnogima u Maksimiru, bez obzira što uskoro slijedi i taj veliki derbi na Rujevici, što do kraja ima još ukupno šest utakmica, baš je dvoboj s dečkima s Kajzerice presudan, ključan. Ako Dinamo i tu uzme tri boda, bit će to dodatno gorivo u lovu na Rijeku, Dinamo će, definitivno, postati mlažnjak. Super je pobijediti Goricu, Istru,Varaždin, ti bodovi vrijede isto, ali sad srušiti Lokomotivu u Kranjčevićevoj, revanširati se za sve te stresove, to bi Dinamu došlo kao 'kec na desetku'.

Inače, u nedjelju bismo mogli svjedočiti raritetu u povijesti HNL-a. Naime, Dinamo bi pobjedom preuzeo vrh ljestvice, barem na dva sata, koliko će ostati do kraja utakmice Rijeke i Gorice. A ne pobijedi li Rijeka u tom susretu, Dinamo bi i ostao na vrhu. U čemu je raritet? Dinamo nikad u povijesti HNL-a nije tako dugo čekao da zasjedne, makar i na nekoliko sati, na vrh ljestvice. Tek u 31.kolu!? I kad su gubili naslove pa i onaj zadnji od Rijeke 2017., Modri su uvijek proveli neko vrijeme na prvom mjestu. Nekad samo na diobi prvog mjesta nakon kola ili dva, ali bili su prvi. Ove sezone nisu još nijednom, od onoga startnog poraza u Derbiju s Hajdukom u Maksimiru (1-2) stalno gledaju u leđa Hajduku i(li) Rijeci. Maksimirski optimizam, iako ga, naravno, nitko neće izreći na glas, toliki je da su svi uvjereni da Dinamo, ako preuzme vrh, najkasnije nakon Rujevice, više ga neće ispustiti! Nedjelja i Lokomotiva, kod koje za tjedan dana gostuje i Rijeka (ova je utakmica s Dinamom, zapravo, zamijenjeno domaćinstvo) ponudit će još neke odgovore na tu temu.

Jedan preduvjet, sudeći po redovima ispred blagajni, bit će ispunjen, Dinamo će opet imati veliku podršku, cijeli stadion na svojoj strani. Kao neki dan u Velikoj Gorici!



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti