ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Sprema li se velika ljetna izdaja: Coutinho ide u Arsenal kako bi Barcelona izigrala Liverpool?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 10:03

Engleski mediji spremili su jednu jako zanimljivu teoriju.

Brazilac Coutinho definitivno će ovog ljeta napustiti Nou Camp. Iako su simpatizeri Barcelone od njega očekivali velike stvari i da uz Lionela Messija bude vođa ove momčadi, bivša zvijezda Liverpoola nikao se nije uklopila u novi stil igre te je njegovo dovođenje jedna od najskupljih pogrešaka u klupskoj povijesti.

Podsjetimo, Barcelona je Brazilca dovela u siječnju 2018. godine za 145 milijuna funti. Godinu i pol dana kasnije Coutinho je otišao na jednogodišnju posudbu u Bayern Munchen, ali tamo se nije uspio nametnuti odnosno Bavarci nisu bili spremni za njega izdvojiti tako veliki novac kao što je Barcelona tad očekivala.

No, kako vrijeme prolazi, apetiti su sve manji. Interesa nema, samim time ni vrijednost sirovine nije u rastu, a sve to najbolje bi mogao iskoristiti Arsenal koji navodno ovog ljeta sprema poprilično izdašnu ponudu za Coutinha.

28-godišnjak je već neko vrijeme van pogona zbog puknuća meniskusa, a povratak na zelene travnjake predviđa se krajem travnja. U kakvom je padu njegova forma vidi se i po kretanju njegove tržišne vrijednosti koja se u dvije i pol godine srozala s 150 milijuna eura na 40 milijuna eura.

Čelni ljudi Arsenala navodno su spremni uložiti velika sredstva ovog ljeta kako bi osnažili momčad, a Coutinho bi trebao biti jamac da su 'ozbiljni' u svojem naumu da se uključe u borbu za vrh Premier lige.

Zanimljivo, čelnici Barcelone imaju jako dobar razlog da ga puste već ovog ljeta, a to je kako bi na neki način izigrali Liverpool. Naime, Coutinho je udaljen 10 utakmica kako bi Barca bila dužna isplatiti Liverpoolu dodatnih 20 milijuna funti, prenosi engleski Express. Čelnici španjolskog velikana prodajom Coutinha tako bi – prvo i osnovno zaradili veliku odštetu, zatim se riješili igračevih primanja, a u konačnici i izigrali Liverpool.


Tagovi

Philippe CoutinhoCoutinhoBarcelonaArsenaltransferiLjetni prijelazni rokLiverpool

Ostale Vijesti