REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Sportski direktor RB Leipziga: „Rekao sam Daniju da sam došao osvajati naslove, nadam se da će mi odgovoriti – u redu, idemo!“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 12:19

Potencijalni odlazak španjolskog reprezentativca i nekadašnje zvijezde Dinama je i dalje tema broj jedan u njegovom klubu.

Dani Olmo odlazi, Dani Olmo ostaje. I tako unedogled već mjesecima. Svakog novog tjedna, u priči se pojavi neki novi zaplet. Budući da će za godinu i dva mjeseca njegova ugovorna obveza završiti, jasno je zašto čelnici RB Leipziga traže način kako da što prije s njim dogovore nastavak suradnje. U protivnom, ovog bi ljeta mogli biti prisiljeni na prodaju svojeg ponajboljeg igrača, a budući da će klub sigurno napustiti Nkunku i vjerojatno Gvardiol, odlazak Olma bio bi preveliki udarac od kojeg bi se bilo praktički nemoguće oporaviti.

Nakon što su posramljeni u Ligi prvaka gdje im je City u uzvratnoj utakmici utrpao čak sedam komada, RB Leipzig je u posljednje dvije utakmice u Bundesligi upisao i dva neočekivana poraza. Prvo je Bochum bio bolji minimalnim rezultatom, da bi onda Mainz s ogromnih 0:3 protutnjio Red Bull Arenom. Momčad Marca Rosea pala je na peto mjesto, a jedina kakva-takva mogućnost da spase sezonu je osvajanje DFB-Pokala gdje ih u četvrtfinalu očekuje ogled s BVB-om.

Tu utakmicu trebao bi igrati i Dani Olmo, iako s njim dogovor o nastavku suradnje i dalje nije postignut. To je, uostalom, potvrdio i sportski direktor kluba Max Eberl koji je prije manje od pola godine stigao u klub nakon 14 godina provedenih u B.M'Gladbach.

„Ništa nije potpisano. Odradili smo nekoliko dobrih razgovora. Rekao sam Daniju da sam došao ovdje osvajati naslove, nadam se da će mi jednom odgovoriti – u redu, idemo!“

TM danas Olma cijeni na 40 milijuna eura, a najviše ga se povezuje uz Barcelonu. Prije 10-ak dana je Mundo Deportivo pisao o tome kako su Barcelonini zastupnici navodno zatražili od Danija da ništa ne potpisuje s novim klubom kako bi mu mogli slobodno pristupiti već u siječnju 2024. godine, ali te vijesti nisu potvrđene. Bilo kako bilo, o odlasku, ostanku, novom ugovoru i pokojem prekretu kojeg već sad možemo anticipirati će se još sigurno puno pisati, ali Olmo će svakako ovog ljeta biti 'vruća roba'.



Tagovi

RB LeipzigDani OlmoBarcelona

Ostale Vijesti