Screenshot
Screenshot

Spektakularna najava: Benfica i Ajax genijalnim videom najavili okršaj u Ligi prvaka (GRAFIKA, VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.02.22. | 13:32

Portugalci su na kraju istaknuli Eusebija, Nizozemci odgovorili Cruyffom, a to je rezultirao prijateljskim stiskom ruke.

Srijeda je dan u kojem dobrog nogometa neće nedostajati. Iako je ogled Atletica i Manchester Uniteda svakako nešto što će zainteresirati širu masu ljudi, 'ona druga' utakmica dana povijesno gledano je praktički duplo veća.

Snage će odmjeriti Benfica i Ajax, klubovi koji među sobom imaju 73 naslova prvaka u domaćim prvenstvima, 6 naslova Lige prvaka i toliko fenomenalnih igrača da ih je praktički nemoguće nabrojati.

Benfica je trenutno treća momčad Primeira lige. Branitelj naslova prvaka praktički se pomirio da titula ove godine neće na Luz jer najveći rival Porto je u 23 prvenstvena kola skupio 12 bodova više. Benfica je znala kiksati na utakmicama na kojima to nije smjela, ali Porto ove sezone igra gotovo pa savršeno te su od maksimalnih 69 bodova osvojili čak 63 (20 pobjeda i 3 remija). Ni fenomenalni Darwin Nunez ne pomaže Benfici u borbi za naslov. 22-godišnji Urugvajac je ove sezone skupio 18 pogodaka i dvije asistencije u 19 prvenstvenih nastupa, dok je u Ligi prvaka u šest utakmica tri puta poentirao. Suarez i Cavani mogu mirne duše u reprezentativnu mirovinu, jer ovaj klinac iz Artigasa spreman je zamijeniti ih.

(5.00) Benfica (4.15) Ajax (1.80)

S druge strane, Ajax je vodeća momčad Eredivizije s pet, odnosno šest bodova više od svoja dva najveća rivala – PSV-a i Feyenoorda. Dušan Tadić se 'igra' nogometa, uvjerljivo je najbolji igrač lige, a kad bi se zbrojili golovi i asistencije dogurao je do brojke 22. Istina, nije jedini na vrhu, ista brojka stoji i kraj imena Sebastiana Hallera, ali svima je jasno da reprezentativac Obale Bjelokosti ne bi bio toliko efikasan da iza svojih leđa nema srpskog velemajstora nogometa koji u poznim igračkim godinama igra nogomet života.

I jedini i drugi su u dobrim pozicijama uoči utakmice. Doduše, Kopljanici su u boljoj formi, vjerovali ili ne imaju čak 10 uzastopnih pobjeda, ali zato imaju i nešto više igrača koji ne konkuriraju za sastav. Kad je riječ o današnjem domaćinu, oni se podosta muče, u posljednjih pet utakmica upisali su dva poraza i jedan remi, a svakako treba naglasiti i kako im je u posljednjem prvenstvenom kolu i remiju protiv Boaviste velike probleme zadavao bivši hrvatski U-21 reprezentativac Petar Musa. Domaćinu nedostaju Seferović i Almeida, baš kao i brazilski dvojac Verissimo i Pinho.

Ova dva velikana nisu odigrala previše međusobnih ogleda, ali posljednja dva nisu bila tako davno. U grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 18/19. je prva utakmica u Amsterdamu završila minimalnom pobjedom domaćina nakon što je Mazraoui bio precizan u drugoj minuti sudačke nadoknade, dok je druga utakmica u Portugalu završila bez pobjednika (1:1).

(5.00) Benfica (4.15) Ajax (1.80)

Današnji ogled najavljen je spektakularnim videom kojeg su na svojim službenim stranicama objavila oba kluba. Igrao se šah, nadmetali su se dvije suprotstavljene strane vanserijskim igračima i postignućima, a sve je na kraju okončano stiskom ruke nakon što su prvo iz tabora domaćina na stol bacili ime Eusebija, da bi onda današnji gosti odgovorili onim Cruyffa.

Utakmica počinje u 21 sat, sudit će ju Slovenac Vinčić, dok će u VAR sobi biti Nijemac Fritz.

Očekivani sastavi

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.18+


Tagovi

BenficaAjaxLiga prvaka

Ostale Vijesti