Reuters
Reuters

Spavaš li mirno, s Kvarnera Rijeko: Djurgarden zabio petardu, a sada vraća bivšu želju Dinama i Hajduka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.07.22. | 08:19

Šveđani stižu na Rujevicu u četvrtak, a uzvrat se igra tjedan dana kasnije u Stockholmu

Iza nas je odrađen Superkup, odigrano je prvo kolo nove sezone HNL-a, a ovaj tjedan će hrvatski klubovi krenuti i u svoje europske avanture. Ne svi, Hajduk je slobodan do početka kolovoza, no, Dinamo sutra igra protiv Shkupija u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, Osijek u četvrtak u ranom terminu (14.00) gostuje kod kazahstanskog KizIližar, a Rijeka u 20.30 na Rujevici dočekuje švedski Djurgarden.

(1.15) Dinamo (7.00) Shkupi (15.00)

(3.50) KIzIližar (3.10) Osijek (2.05)

(2.10) Rijeka (2.20) Djurgarden (3.30)

Već ranije smo pisali kako je Rijeka imala uvjerljivo najmanje sreće u ždrijebu. Dok su Dinamo i Osijek dobili protivnike protiv kojih su apsolutni favoriti, Riječki bijeli morat će na noge jakom Djurgardenu koji prema Transfermarktu vrijedi 16.3 milijuna eura, jedna je od najboljih momčadi Švedske i, najgore po Rijeku, nalazi se u fantastičnoj formi.

Djurgarden je prošlu sezonu završio na trećem mjestu sa samo dva boda manje od vodećeg Malmöa i viceprvaka AIK-a. U tekućem prvenstvu nalazi se na vrhu prvenstvene ljestvice s dva boda, ali i dvije utakmice više od Hackena, koji danas gostuje kod Sundsvalla, a, zanimljivo, idući će se vikend, točno između dvomeča s Rijekom, Hacken i Djurgarden sučeliti u izravnom dvoboju za prvo mjesto.

Kao što smo ranije napomenuli, Rijeka protiv Djurgardena igra u najgorem trenutku. Hrvatski predstavnik tek je odigrao svoju prvu natjecateljsku utakmicu u sezoni, teško su svladali Šibenik na Šubićevcu. Vidi se da ova momčad Rijeke ima kvalitetu, ali, noge su teške, u kadru se nalaze brojni novi igrači koji se tek trebaju upoznati s podnebljem i uigrati s ostatkom momčadi.

S druge strane Djurgarden je u natjecateljskom ritmu još od kraja veljače. Prije reprezentativne pauze svladali su na domaćem terenu Varberg 4:0, uslijedila je potom trotjedna pauza zbog nastupa Švedske u Ligi nacija, a po povratku na terene, Djurgraden je nastavio s demoliranjem svojih protivnika. Prvo je Sundsvall pao s 5:2, potom gradski rival Hammabry s 1:0, zatim i Helsinborg u gostima s 2:0, a u subotu su Djurgarden upisao novu pobjedu, ovaj put s 5:0 protiv Varnama i tako se dodatno napunio samopouzdanjem pred dolazak na Rujevicu.

Haris Radetinac i Magnus Eriksson zabijali su u prvom dijelu, a Emmanuel Banda, Eriksson i Victor Edvardsen u nastavku su pogodili za konačni rezultat.

Djurgarden, tako, u posljednjih pet utakmica prije dvoboja s Rijekom ima pet pobjeda uz gol-razliku 17:2!? Najbolji strijelac u spomenutom periodu je napadač Edvardsen s tri pogotka, a simptomatično je da se u spomenutih posljednjih pet susreta čak devet različitih igrača Djurgardena upisalo u sreće. Prema tome, obrani i vrataru Rijeke u dva će četvrtka opasnost prijetiti sa svih strana.

Da stvar bude gora, u Djrugarden se vraća napadač kojeg su svojedobno tražili Dinamo i Hajduk. Riječ je o bivšem albanskom U21, ali i finskom U19 reprezentativcu Albionu Ademiju rodom iz Prištine koji je cijelu karijeru proveo igrajući za finske klubove. U Djurgarden je stigao na ljeto 2021., ali je krajem ožujka ove godine posuđen finskom Lahtiju u kojem nije briljirao. U 14 prvenstvenih utakmica upisao je asistenciju, a u četiri utakmice kupa Finske gol i asist.

Sve u svemu, momčad Dragana Tadića morat će u četvrtak biti na posebnom oprezu i nadati se da napadači švedskog predstavnika neće biti toliko ubojiti kao i u posljednjih pet prvenstvenih kola.

(2.10) Rijeka (2.20) Djurgarden (3.30)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+

(N.R.)


Tagovi

DjurgardenHNK RijekaRijekaKonferencijska liga

Ostale Vijesti