Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Španjolski mediji: "Ovaj oronuli Dinamo i dalje ima Petkovića, ali i novog Modrića"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 11:53

Oštre, ali i istinite riječi stigle su iz španjolskog tiska pred utakmicu Dinama i Betisa u Sevilli

Dinamo i Betis nastavljaju svoj europski put u sutrašnjem srazu u Andaluziji. Dok se pripremaju za utakmice, dok treneri biraju tko će istrčati na travnjak, svi zaljubljenici u igru na zelenom travnjaku također se pitaju tko će to biti (posebno) na drugoj strani... Španjolci su secirali zagrebačku momčad i izvukli neka najzanimljivija, ili barem, njima najpoznatija imena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naglasili su kako je Petković glavna zvijezda, ali da u ovoj plavoj momčadi postoji i novi Modrić.

"Nema više zvijezda za ovaj oronuli zagrebački Dinamo, treći u svojoj ligi (...). U njegovih jedanaest briljira napadač Bruno Petković, reprezentativac i veteran napada pola Italije (Catania, Varese, Reggiana, Virtus Entella, Trapani, Bologna, Hellas Verona...) koji se prije nekoliko godina odlučio vratiti kući i ove sezone postigao je 12 službenih golova, od čega 4 u europskim natjecanjima", piše Jose A. Espina, urednik Diario AS u Andaluziji.

"Uz njega, odnosno iza njega na terenu, jedno od onih velikih obećanja koje mala balkanska država (4 milijuna stanovnika) tako često nudi: Martín Baturina. Veznjak koji se zbog svoje malenkosti (1,72m) i stila u dodiru s loptom uspoređuje s najboljim hrvatskim igračem novijeg doba, Madriđanom Lukom Modrićem", dodali su iz Asa.

Naglasili su da Baturina mora još opravdati svoju cijenu:

"Manje organizator, ali s većim dolaskom golu od Luke, najmlađi Baturina već je na specijaliziranoj stranici Transfermarkt dostigao tržišnu vrijednost od 18 milijuna eura, cijenu koju tek treba opravdati u ovoj, što bi trebala biti njegova potvrdna sezona. Martin je posljednjih mjeseci doživio mali statistički pad (3 pogotka i 3 asistencije) nakon što je tijekom 22./23. postao najbolji dodavač hrvatske lige: dao je 13 asistencija i uz to zabio 7 golova."

No, uvjereni su da Dalić ima velike planove s njim i da mu je Betis prilika za dokazivanje.

"Zlatko Dalić ga ima među kandidatima za nastup na Euru, ali Martin mora napraviti još jedan korak naprijed. Benito Villamarín čini se idealnim mjestom za ponovno prisjetiti sve da zaslužuje usporedbu s brojem 10 Real Madrida", zaključili su.



Tagovi

Martin BaturinaLuka ModrićHNL

Ostale Vijesti