Jennifer Lorenzini/REUTERS
Jennifer Lorenzini/REUTERS

Spalletti o novoj Italiji: "Zadovoljan sam, igrali smo kao momčad"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 09:00

Talijani su američku turneju odradili s dvije pobjede

Talijanski izbornik Luciano Spalletti zadovoljan je nakon američke turneje njegove reprezentacije, jer su Azzurri ostvarili dvije pobjede. U prvoj utakmici su dobili Venezuelu 2-1, a u drugoj dosta težeg suparnika, reprezentaciju Ekvadora sa 2-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Premda konačni rezultat susreta s Ekvadorom ne odražava pravo stanje stvari na terenu, izbornik ima razloga za sreću jer je u dva susreta isprobavao novi sustav 3-4-2-1. U drugoj utakmici dosta je mijenjao dao priliku igračima koji nisu nastupili protiv Venezuele, a postigli su dva lijepa gola. Prvi je topovski zabio Lorenzo Pellegrini na samom startu, a drugi Nicolo Barrella krasnim lobom kada je izašao sam pred vrata.

U međuvremenu je Ekvador imao svojih šansi. Inače, talijanski mediji pišu u odličnih uvodnih pola sata Itailije u redizajniranom sastavu u kojemu je špicu igrao Giacomo Raspadori koji je napadao zadnju liniju suparnika, a na krilima su djelovali Nicolo Zaniolo i Pellegrini.

"Vidjeli smo dobrih stvari u oba poluvremena, ali često smo znali gubiti loptu odmah nakon što bismo je osvojili. Ono što me raduje jest što smo igrali kao momčad stalno, to je najvažnije. U prvom dijelu smo mogli postići barem još jedan gol, a njima nismo dopustili previše prigoda. Sve u svemu, bilo je to jako pozitivno iskustvo doći u SAD, a momci su se pokazali pravim profesionalcima. Bilo je puno sastanaka, susreta, izleta, upoznali smo nove ljude. Savez je napravio pravi posao, a momčad odradila svoje na terenu, tako da je ovo bila odlična turneja", rekao je Spalletti prije povratka u Italiju.

On sad najbolje zna na koje igrače može računati za Euro, bit će to težak zadatak za izbornika napraviti konačnu listu na natjecanju na kojemu je u skupini s Hrvatskom.

Sretan je bio i Nicolo Barrela koji je u većini medija najbolje ocijenjen, zbog igre, ali i zbog pogotka koji je bio majstorski. Kapetan je odigrao kapetanski, ali je dao odmjerenu izjavu.

"Možda smo previše trpjeli u drugom dijelu s obzirom na našu kvalitetu, ali u neku ruku nam je to, a i meni, pomoglo da imam energije za sprint i pogodak u završnici zbog kojeg sam jako veseo. Igrali smo u novom sustavu, a ovo je novi start za nas. Još uvijek hvatamo sve upute i ono što izbornik traži od nas. Napredujemo, ali pred nama je još puno posla. Dobra smo skupina igrača koji u svakom trenutku žele dati najbolje od sebe. Bez toga ne bi bilo efekta", kazao je Barrella.

Strijelac za prvi pogodak bio je Pellegrini koji je propustio osvojiti prošli Euro zbog ozljede, a protiv Ekvadora je kapetan Rome nosio dres s brojem 10.

"Odigrali smo dvije utakmice na visokoj razini koje su bile različite. U prvoj nam je pomogao na startu Donnarumma obranivši penal, a u drugoj smo odmah zabili. Nastavljamo naš put, moramo biti kao jedno na Euru, kao jedna velika obitelj. Imali smo odličnu podršku Talijana u Americi, činilo se kao da igramo doma", zaključio je Pellegrini.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaekvadorska nogometna reprezentacijaLuciano SpallettiNicolo BarellaLorenzo PellegriniEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti