REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco

VIDEO Talijani zabijali, Ekvadorci promašivali, ali i pokazali kako igrati protiv Azzurra

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 22:42

Naš protivnik na Euru upisao je pobjedu rezultatom koji niti približno ne pokazuje kakvu smo utakmicu gledali

U prvoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva, nogometna reprezentacija Italija pobijedila je Ekvador s 2-0. Strijelci za pobjedu Azzurra bili su Lorenzo Pellegrini u 3. i Nicolo Barella u 95. minuti. Iako na kraju rezultat djeluje uvjerljivo, gledali smo u najmanju ruku izjednačenu utakmicu, nakon koje će Ekvadorci žaliti za brojnim promašajima iz drugog poluvremena.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj se igrao na neutralnom terenu u New Yorku, no treba uzeti u obzir da i Italija i Ekvador u Velikoj jabuci imaju vrlo brojnu dijasporu, što se i vidjelo u odnosu snaga na tribinama te je atmosfera u kojoj se igrao dvoboj bila sjajna.

Južnoamerička momčad krenula je u dvoboj s najjačim adutima. Mjesto u prvih 11 našli su Piero Hincapie, Pervis Estupinan i Moises Caicedo, dok su Talijani krenuli u svojoj standardnoj varijanti s trojicom u zadnjoj liniji. Formacija je to koja dosta odgovara profilu igrača koje je Luciano Spalletti odabrao za večerašnji susret, a u kojem dominira kvartet iz Intera - Bastoni, Darmian, Dimarco i Barella. Za očekivati je da udarne snage vjerojatnog osvajača Scudetta budu u početnom sastavu koji će biti projektiran za nastupe na Euru, no o tom ćemo sastavu i formaciji razmišljati tek oko 20. lipnja, nakon što se odigraju dvoboju drugog kola skupine B, a uoči 3. kola koji donosi sudar Hrvatske i Italije.

Talijani su poveli već u 3. minuti. Živi zid blokirao je pokušaj Azzurra iz slobodnog udarca, ali na odbijenoj lopti bio je Lorenzo Pellegrini i fenomenalno je pogodio za 1-0.

Gol za 1-0 pogledajte OVDJE (Sportklub)

Veliku priliku za povećanje vodstva u 16. minuti propustio je Nicolo Zaniolo, bolje rečeno Javier Burrai upisao je sjajnu obranu. U siromašnom prvom dijelu bilo je to sve spomena vrijedno, dok smo u nastavku gledali bolju partiju s ekvadorske strane.

Prvo je u 52. minuti Alan Franco propustio veliku priliku za izjednačenje, točnije pucao je iznad grede, da bi u 60. minuti Jeremy Sarmiento imao ništa slabiju poziciju, ali je Gianluca Mancini u posljednji tren stigao u blok. Najbliže iznednačenju, Ekvadorci su bili u 69. minuti. Gonzalo Plata je prošao sjajnim prodorom kroz talijansku obranu, odapeo pod gredu, no Guglielmo Vicario odlično je obranio i spasio Talijane. Kada je u drugoj minuti sudačke nadoknade Carlos Gruezo zapucao još jednu solidnu prigodu za pogodak, bilo je jasno da od izjednačenja neće biti ništa, Dapače, Nicolo Barella je na prekrasnu asistenciju Riccarda Orsolinija u 95. minuti kaznio promašaje Ekvadora i zapečatio pobjedu Italije. (I.M.)

Pogodak Barelle pogledajte OVDJE (Sportklub)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaLorenzo PellegriniEkvadorekvadorska nogometna reprezentacijaItalija

Ostale Vijesti