Borna Sosa i Ivica Herman - PDV, poznati navijač Vatrenih uoči okupljanja u Sheratonu. SNIMIO: Luka Stanzl/PIXSELL
Borna Sosa i Ivica Herman - PDV, poznati navijač Vatrenih uoči okupljanja u Sheratonu. SNIMIO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sosa: "Travnjak Rujevice je loš, a rani gol nam otvara utakmicu"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.09.23. | 17:33

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rijeci za kvalifikacijski ogled s Latvijom (Rujevica, petak, 20.45h) a danas su dojmove iznijeli Josip Šutalo i Borna Sosa.

Pred medije u Rijeci je istrčao Ajaxov tandem. Josip Šutalo i Borna Sosa ovo su ljeto postali igrači “kopljanika” iz Amsterdama.

Kakvi su prvi dojmovi iz Amsterdama?

“Mislim da svi znamo kakav je Ajax klub, kakvu ima povijest. Drago mi je što sam otišao tamo. Dosta rade na razvoju igrača, sigurno ću se dobro osjećati. Igraju slično kao i Dinamo, dosta s loptom i to mi odgovara”, rekao je Šutalo dok se Sosa nadovezao:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

“Ne treba puno pričati, svi sve znaju. Došli smo pomoći ekipi koja je mlada. Mi smo stariji tamo. Bit ćemo bitan faktor u ovoj sezoni. Znamo što trebamo raditi, znamo koji su nam ciljevi. Presretan sam zbog iskoraka u karijeri”, rekao je Sosa koji je otkrio koji su klubovi bili u igri za njega.

“Šest, sedam službenih ponuda je odbio Stuttgart. Bili smo u borbi za ostanak pa im je to bio razlog. Nekad opravdano, nekad malo ne, ali na koncu si mi izašli u susret. Nije mi bilo svejedno jer su odbili neke ponude par dana ranije. Bilo je stresan taj dan, ali nosim lijepe uspomene iz Stuttgarta”.

Josip Šutalo bio je kapetan u svom debiju za Ajax.

“I ja sam se iznenadio. Trener mi je rekao dan prije da ću biti treći kapetan. Ove dvojice nije bilo, pa sam ja istrčao s trakom. Stvorilo mi je dodatni stres, ali snašao sam se”.

Latvija će biti defenzivno sklona na Rujevici. Kako Sosa i Šutalo vide tu utakmicu.

“Odradili smo jednu kratku analizu i vidjeli kako igraju. Prekidi su uvijek prilika za gol, vjerujem da ćemo tu biti dobri”, rekao je Šutalo dok je Sosa dodao da će centaršut biti korisno oružje.

“Dobar centaršut je teško braniti svakome. Tu će se nama otvoriti dosta situacija, pogotovo iz igre jer imamo takvu veznu liniju kakvu imamo. Treba se koncentrirati na rani gol jer to će biti krucijalno da utakmica bude lakša za nas”.

Travnjak Rujevice

“Nije dobar sigurno, nije idealan kakav smo očekivali. Bio je prije bolji. Vide se posljedice utakmica koje su bile. Dosta je sklizak. Sad ćemo ga sačuvati par dana da bude dobar za utakmicu. Mislim da nam puno više ide u korist kad je dobar”, kazao je Sosa.

Je l' Ajax prilika za Sosu da se nametne izborniku Daliću.

“Kad je jedan igrač u klubu dosta godina, dođe trenutak kada je bitna promjena. Izbornik je mislio na to kada je pričao o meni. Ajax je iskorak jer nema borbe za ostanak. Međutim, puno sam naučio u Stuttgartu i Bundesligi. Jakova Medića znam jer smo igrali skupa četiri godine u Dinamu te smo ljetovali skupa u Hrvatskoj. Znaju se i naši roditelji i to mi je olakšanje”.

Sosa i Šutalo su igrali samo dvije utakmice skupa.

“Nismo igrali skupa u Dinamu. Rano sam otišao u prvu ekipu, pa otišao u Stuttgart. Šutalo je kasnije došao u prvu momčad”.

Okupljanje u Rijeci jedva su čekali.

“Drago mi je uvijek kada dođem, žao mi je bilo što nije u Rotterdamu završilo kako je završilo”, naglasio je Šutalo dok je Sosa dodao:

“Bili smo blizu, osjećalo se u zraku da možemo dobiti. Puno navijača, rekordna posjeta. Najbitnije je da si nemamo što za zamjeriti. Nije sramota izgubiti od Španjolske”.

Josip je u Dinamu ostavio još jednog Šutala.

“Svi su svjesni njegove kvalitete. Trebat će malo vremena da se vrati u formu”, zaključio je Josip Šutalo.













Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Borna SosaJosip Šutalo

Ostale Vijesti