Heiko Becker/DPA
Heiko Becker/DPA

Sosa asistirao za veliki preokret Stuttgarta, Apotekari ukrali Bayernu dva važna boda(VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 17:50

Jakić je odradio svih 90 minuta u uvjerljivoj pobjedi Eintrachta u gostima, baš kao što je cijelu utakmicu u domaćem remiju odigrao Joško Gvardiol.

Kako to obično biva u Bundesligi, pogodaka nije nedostajalo u 25. kolu. Mnogi bi remi Bayerna i Bayera klasificirali kao iznenađenje, jer Bavarci su na svojem terenu uvijek veliki favoriti, ali kad se uzme u obzir da su Apotekari treća momčad prvenstva, tada konačnih 1:1 nije nešto zbog čega bi zastao dah. Bayern je došao do vodstva preko Sulea, stasitog braniča koji na kraju sezone odlazi bez odštete u BVB, da bi se u 36.minuti gosti vratili u igru nakon što je pogodak u svoju mrežu poslao Muller.

Pogodak Sulea pogledajte OVDJE

Autogol Mullera pogledajte OVDJE

Tijekom svih 90 minuta domaćin je bio opasniji, dominantni su bili u posjedu, imali su više udaraca, kornera i općenito opasnih akcija, ali na kraju su se morali zadovoljiti jednim bodom. Sjajnu utakmicu odradio je Hradecky koji je skupio sedam obrana, s tim da je cijela obrana gostiju zaslužila prolaznu ocjenu. Spomenimo i kako je Josip Stanišić cijelu utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače.

Od ostalih ogleda valja istaknuti sudar Herthe i Eintrachta u kojem su gosti upisali uvjerljivu pobjedu. Na kraju je na semaforu bilo 1:4, a Poljak Lotka na golu domaćina ne može se pohvaliti dobrom utakmicom budući da je od šest udaraca u okvir gola, njih četiri završilo u njegovoj mreži.

Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 0:1. Na asistenciju Kostića najbolje je reagirao Knauff u 17.minuti, da bismo onda u nastavku vidjeli pravu rapsodiju pogodaka. U prvih 10-ak minuta u nastavku su gosti došli do uvjerljive prednosti nakon čega je utakmica pratkički bila gotova.

Prvo je Tuta zabio u 48. minuti na asistecniju N’Dicke, da bi osam minuta kasnije svoje ime u listu strijelaca dodao Lindstrom. Dakle, cijela desna strana Eintrachta (Tuta desni stoper, Knauff desni bek i Lindstrom desno krilo) upisala se u listu strijelaca, a na kraju je četvrti pogodak postigao i središnji napadač Borre koji je bio precizan u 63.minuti.

Svoj utjepni pogodak domaćin je zabio u 61.minuti kad je precizan bio Selke.

Spomenimo i kako su Vukovi na domaćem terenu minimalnim rezultatom uspjeli slaviti protiv Union Berlina.

Gosti su bili puno bolji, imali su veći posjed, broj udaraca također je bio na njihovoj strani, a njihov najbolji napadač Nigerijac Awoniyi zabio je pogodak u 24.minuti. Na nesreću momčadi iz Berlina, Nigerijac je zabio u svoju mrežu, a s ovom pobjedom Wolfsburg se učvrstio na 12.mjestu, dok je Union ostao na tri boda iz Hoffenheima.

Autogol nigerijskog napadača za sva tri boda Vukova pogledajte OVDJE

Za kraj, osvrnimo se i na ogled RB Leipziga. Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta, Dani Olmo ušao je u igru u 58.minuti, ali Crveni bikovi morali su se zadovoljiti jedinim bodom iz ogleda s Freiburgom.

Gosti su došli do vodstva u 38.minuti, dugo su čuvali tu prednost, ali je Španjolac Angelino uspio zabiti u 90.minuti za izjednačenje i jedan bod.

Pogodak povremenog španjolskog reprezetnativca pogledajte OVDJE

Za kraj, tu je i ogled Stuttgarta i Borussije Monchengladbach koji je ponudio velika uzbuđenja.

Gosti su nakon nešto više od pola sata imali dva pogotka prednosti, ali je domaćin na kraju uspio preokrenuti utakmicu i slaviti.

Za goste su zabijali Plea (15') i Thuram (35'), ali je domaćin do poluvremena uspio smanjiti preko Enda (38').

U nastavku je Stuttgart razbio goste u svim pogledima, a već u 51. minuti je Fuhrich zabio za izjednačenje.

Pred kraj utakmice napadi domaćina bili su sve opasniji, a u 83. minuti Mercedes-Benz Arena je eruptirala.

Domaćin je imao slobodan udarac, prvi pokušaj je obranio gostujući vratar, da bi onda u nastavku akcije lopta došla do Sose koji izvrsno prolazi po lijevoj strani, ulazi u 16-erca, prizemnom povratnom loptom pronalazi Sašu Kalajdžića kojem lopta dolazi kao naručena, a stastiti reprezentativac Austrije koji porijeklo vuče iz Srbije rutinski zabija i dolazi do svojeg drugog pogotka ove sezone u šestom prvenstvenom nastupu.

Asisteciju Borne Sose za veliki preokret Stuttgarta pogledajte OVDJE



Tagovi

BundesligaBayernBayer LeverkusenRB LeipzigAngelino

Ostale Vijesti