Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Sopić želi srušiti "svoje" za miran put na Poljud (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.01.24. | 08:00

U Velikoj Gorici igra se zaostala utakmcia 4. kola u kojoj će Gorica dočekati Rijeku (17 sati - MAXSPORT TV)

Da Gorica i Rijeka nisu odgodili svoj dvoboj u 4. kolu - Goricu bi za ovu utakmicu pripremao Željko Sopić dok bi Dinko Jeličić gledao dvoboj s tribina. U međuvremenu je sudbina odredila da će Sopa “istrčati” protiv kluba kojeg je spasio jednom čudesnom polusezonom. I zasigurno će trener Rijeke danas u Turopolju biti dočekan pljeskom tribina. No, I s jasnom namjerom da bodovi ostanu u Velikoj Gorici. Doduše, bit će teško domaćinima ostvariti taj cilj s obzirom na to da je sve ovo kadar koji je Sopić selekcionirao i vodio, a i Rijeka ne izgleda loše.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Moramo uzeti tri boda. To je to”, poručio je Sopić s Rujevice. Svjestan je kako mu tri boda nužno trebaju za dobro otvaranje nastavka, ostanak u vrhu i za injekciju samopouzdanja prije nedjeljnog gostovanja na Poljudu.

“Brine nas i radimo na realizaciji. Previše nam treba “mrtvih” šansi da zabijemo gol. To se vidjelo u pripremnim utakmicama kada smo bolje trebali iskoristiti prilike protiv Opatije i Brava. To nas je pratilo u prvom dijelu prvenstva i to je nešto na čemu trebamo raditi”, naglasio je Sopić dodavši kako će dvije utakmice u uvodnu sezone; ova danas u Velikoj Gorici i ona nedjeljna protiv Hajduka pokazati pravo lice Rijeke.

“U obje utakmice idemo u totalni fajt i pokušat ćemo uzeti sva tri boda u tim utakmicama” poručio je strateg Rijeke koji za ovu utakmicu neće moći računati na Čabraju i Mitrovića koji su ozlijeđeni, odnosno Bandu koji je na Afričkom kupu nacija. Dobra vijest je povratak Labrovića među vratnice nakon što je propustio nekoliko dana zbog gripe.

S druge strane Dinko Jeličić je imao problem s vremenskim uvjetima. Zbog izostanka adekvatnih uvjeta dan prije utakmice njegova momčad je trenirala na Maksimiru za što su se Goričani zahvalili Dinamu. Za to vrijeme je glavni travnjak u Velikoj Gorici očišćen od snijega, ali dosta je upitno u kakvom će stanju dočekati početak današnje utakmice. Što se tiče Rijeke, Dinko Jeličić je ponudio komplimente:

“Želimo otvoriti na što bolji mogući način. Mladi su, poletni i s ambicijom za prvo mjesto. Imamo i mi svoju ambiciju i probat ćemo na kvalitetan način realizirati unatoč svemu”.

Do tog će cilja Jeličić bez pomoći Ndockyta i Majstorovića koji su i dalje na listi ozlijeđenih. Neće biti niti Solde koji ima kartone. Međutim, momčad Gorice iz prvog dijela sezone u kojem su išli debelo iznad očekivanja je ostala ista. Tijekom priprema su se pojavila nova lica iz omladinskog pogona i sada je na treneru da pronađe pravi način kako da ih postupno promovira u seniore.

“Već smo prije davali minutažu mlađim igračima. Kapulica je konstanta kod nas. Stoper Matković pokazuje lijepe stvari, tu su Đekić, Josić, Nezirović. Potom Jug i Skrbin naši igrači na posudbama”, otkrio je Jeličić neku viziju Gorice za budućnost. No, do trenutka kada će davati više prilika mladima Gorica mora marljivo skupljati bodove. Prva prilika je danas u 17 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u dvoboju koji će suditi Mate Erceg iz Benkovca. Asistirat će mu Alen Jakšić iz Splita i Vice Vidović iz Solina. Četvrti sudac je Dario Kulušić, VAR je Duje Strukan a AVAR Hrvoje Radić.


OČEKIVANE POSTAVE:

Gorica (4-2-3-1)

Rijeka (4-1-4-1)



Tagovi

HNK GoricaHNK RijekaHNL

Ostale Vijesti