Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Sopić: "U ostanak smo vjerovali moja žena, djeca, pas i zec"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 20:16

Treneri Gorice i Varaždina podjelili su dojmove nakon utakmice u kojoj je Gorica sačuvala status a Varaždin ispao iz utrke za Europu

Bio je to osmijeh vrijedan milijun dolara. Nakon što je Toni Fruk zabio za 3-1 i poslovično suzdržani Željko Sopić podigao je ruke u zrak. Gorica je na pogon njegove energije ostvarila nemoguće. Nadoknadili su desetak bodova minusa u odnosu na Šibenik te kolo prije kraja osigurali ostanak. I tribine stadiona počele su skandirati treneru Gorice, Sopić im je uzvratio…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Mislim da nitko od mojih igrača nije svjestan što smo napravili. Bili smo na -11 a igramo protiv Lokomotive. Bez obzira na optimizam, nije bilo lako ali uspjeli smo. Kako? Mi smo trenirali na Staru godinu. Trenirali smo na Badnjak dok su drugi spojili 7-8 dana slobodnog. Netko to od gore vidi sve”, rekao je Željko Sopić nakon utakmice. Priznao je da mu je s leđa pao kamen težak 300 tona i da kada je stigao u Goricu napravio je grupu opstanak s ikonom na kojoj je knjiga naslova “Tko preživi, pričat će”. Eto, preživjeli su.

“Sve je bilo podređeno ostanku. U to su vjerovali moja žena, djeca pas i zec. Za njih sam siguran, za druge ne znam. Imao sam jednu bilježnicu na kojoj stoji: “Ne boji se saznanja da nisi uspio, već da nisi probao. Ostat ćemo u ligi - amen”, otkrio je Sopić nakon utakmice. Pohvalio je svoje suigrače koje je birao po ključu karaktera.

“Oni možda nisu najbolji, ali imaju najbolje karaktere. Toliko sam ponosan na njih i na njihove igre. Pazite, mi smo imali 28 udaraca Lokomotivi. Potom 26 Istri. Pa nismo mi Dinamo ili Hajduk. Mi smo ipak Gorica”.

Utakmica protiv Dinama u posljednjem kolu bit će revijalna.

“Idemo tamo kao i na svaku drugu utakmicu. Kad igram na školskom želim pobijediti, tako i u Maksimiru. Dinamo će slaviti naslov, mi ćemo čestiti pa na terenu vidjeti tko je bolji.

Trener Varaždina Mario Kovačević bio je svjestan situacije.

“Nema se što puno pričati. Zaslužena pobjeda Gorice. Ne može se tako bitna utakmica početi igrati nakon 2-0. Smanjili smo i kada se lomio rezultat, primimo taj treći gol i utakmica je bila odlučena. Ne mogu zamjeriti igračima. Dali smo maksimum u ovoj sezoni, teško nam je. Žao nam je naših navijača. Razočarali smo i sebe i njih”, bio je kratak trener Varaždina.



Tagovi

Željko SopićMario KovačevićNK VaraždinHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti