Pixsell
Pixsell

Sopić: "Pjaca je tek na 60-ak posto"; Pjaca: "U Rijeci su me odlično prihvatili, osjećam se jako dobro"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 21:32

Strateg Rijeke i junak dvoboja sretni su nakon zaslužene pobjede u derbiju.

Rijeka je uz dominantnu igru i čak 26 udaraca na suparnički gol svladala Osijek s 2-1 i zadržala drugo mjesto ljestvice. Apsolutni junak utakmice bio je povratnik u HNL Marko Pjaca koji je zabio dva spektakularna pogotka početkom drugog dijela.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

"Ovo je moja prva utakmica od početka, mogu biti presretan kako smo odigrali. Za mene je utakmica bila skoro pa savršena. S golovima sam se iskupio za promašaj u prvom dijelu. Presretan sam, nadam se da ću tako i nastaviti. Drago mi je da sam probio led. Skupile su se emocije. Osjećam se dobro od prvog dana. Ekipa je super, dečki su me odlično prihvatili. Osijećam se jako dobro. Volio bih tako nastaviti. Idemo utakmicu po utakmicu. Bila mi je želja vratiti se u HNL. Mislim da je ovo najbolje rješenje za moj neki novi početak", rekao je junak Rijekine pobjede.

Rijeka je mogla slaviti još i uvjerljivije, ali je ostala samo na njegova dva gola.

"Imamo mladu, poletnu ekipu koja igra lijep nogomet. Ova publika može uživati u našoj igri. Nadam se da ćemo im se iskupiti s pobjedama. Možda nam fali još malo mirnoće u završnici, ali siguran sam da ćemo to u narednim utakmicama popraviti. Bitno je da nastavimo igrati i stvarati šanse", rekao je za kraj Pjaca.

Željko Sopić upisao je prvu pobjedu na klupi Rijeke.

"Moglo je biti i veća. Mislim da smo od prve minute zagospodarili terenom. Realizacija je bila takva kakva je bila. Kada ne zabiješ toliko prilika, a imali smo 26 udaraca, onda se uvuče nemir zbog kojeg smo primili gol. Sve u svemu, ovi je bila naša prilično zaslužena pobjeda. Kada smo se pripremali za utakmicu, znali smo da moramo biti strpljivi. Iako smo u prvom dijelu propustili puno šansi u nastavak smo ušli samouvjereno. Zato smo i pobijedili", rekao je Sopić, a onda se osvrnuo na Pjacu.

"Nadam se da će ući u formu, on je sada na 60, 70 posto. Znali smo da je on ekstra kvaliteta za Rijeku, to je danas i pokazao. Dugo nije igrao, sada je radio jako dobro u reprezentativnoj stanci. Puna šaka brade. Odlučio sam se na napadačku formaciju. Ima tu i manjkavosti u fazi obrane, ali uz ovakvu publiku, nismo mogli izgubiti".

Pred Rijekom je utakmica protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

"Gledao sam Slaven Belupo protiv Dinama. Mi sada moramo proslaviti pobjedu i rekuperirati se, a onda ćemo razmišljati o idućoj utakmici", rekao je za kraj Sopić



Tagovi

Željko SopićMarko PjacaOsijekHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti