Goran Kovacic / Pixsell
Goran Kovacic / Pixsell

Sopić najavio Jadranski derbi: “Hajduk će uvijek biti Hajduk. HZSN-ovo priopćenje? Ne spavam noćima… Jako sam potresen”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 05.04.24. | 16:30

Trener Rijeke održao je konferenciju za medije uoči ogleda s Hajdukom

Nakon što je njegova momčad ove srijede izborila finale Kupa minimalnom pobjedom protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, Željka Sopića i njegove izabranike ove nedjelje očekuje 174. Jadranski derbi. Utakmica se igra s početkom u 19.30 sati, a iako je glavni arbitar trebao biti István Kovács, na kraju će ipak pravdu na susretu dijeliti njegov sunarodnjak Horațiua Feșnica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Željku Sopiću je na konferenciji za medije društvo pravio Stjepan Radeljić, a trener Rijeke je za početak rekao sljedeće:

"Igramo Jadranski derbi. Bez obzira na tri poraza u nizu, Hajduk će uvijek biti Hajduk. Morat ćemo biti puno bolji nego protiv Lokomotive, ali maksimalno vjerujem u svoje dečke i vjerujem da ćemo osvojiti tri boda."

Stjepan Radeljić složio se s trenerom.

"Još jedan derbi u nizu. Hajduk nije trenutno u dobroj poziciji, ali mi moramo gledati sebe. Nema većeg motiva od utakmice, a ja vjerujem da će tri boda ostati na Rujevici."

Trener je potom pojasnio situaciju s Pjacom koji je protiv Lokomotive iz igre izašao zbog ozljede nakon što mu je 'zaplesalo koljeno'.

"Ostao je u Zagrebu nako utakmice, napravio magnet. Nema oštećenja, ali osjeća bol. Marko se vratio na Rujevicu u četvrtak, napravio je terapiju. Vidjet ćemo, nećemo ulaziti u rizik."

Dosta ste rotirali u posljednjim utakmicama, jeste li zadovoljni kako su igrači reagirali?

"Kad dobijete utakmice, sve ide po planu. Osim Pjace, svi konkuriraju. Neki su igrali jednu, neki drugu utakmicu. Nemam prigovora. Najboljih 11 će istrčati protiv Hajduka pa onda tko će koga."

Rasprodan stadion?

"Zahvalio bih se navijačima na velikoj podršci. Zaboravio sam prošlu utakmicu to reći, bio sam pod dojmom ozljede Marka Pjace. Ovi dečki su zaslužili ovakvu podršku, dobro se dobrim vraća. Nije lako u Hrvatskoj napuniti stadion, ali mi imamo podršku na svakoj utakmici te smo na neki način navikli da je Rujevica konstantno rasprodana."

Situacija kod protivnika nije idealna...

"Nisam trener Hajduka, ja sam trener Rijeke. Mislim da dolaze tu pobijediti utakmicu, to je jedino normalno. Tablica, forma... Sve pada u drugi plan kad sudac označi početak utakmice. Tko bude bolji će pobijediti."

Klupski glasnogovornik Marko Babić dobio je pitanje za utakmicu protiv Istre 1961 koja slijedi nakon Jadranskog debija.

"Južna tribina za navijače Rijeke, koja broji oko 1400 mjesta, je rasprodana. Klub je poslao upit da se otvori i istočna tribina, a sada čekamo odgovor Istre 1961."

Protiv Lokomotive je u prvom dijelu Rijeka napravila, prema sucima, 12 prekršaja, a domaćin samo jedan. Je li to normalno?

“Ne znam, nisam išao za sucem, stvarno ne znam. Jesi zadovoljan odgovorom? To mi je najvažnije, da ste vi zadovoljni mojim odgovorima. Ako niste, pritužbe može u inbox.”

Fokus se vratio na trenera, a sljedeće pitanje bilo je ono povodom reagiranja HZSN-a.

"Ja već tri dana ne spavam. Baš sam potresen."

Sudi strani sudac, a oni su u derbijima dosad ostavili dobar dojam.

"Ne znam što bih rekao, ne komentiram suđenje. Čovjek koji sudi je dobar sudac, ima dobar rejting, tako da se tu nema što više za dodati. Sudac je tu za sudi i to je to."

Je li sve osim pobjede neuspjeh?

"Mi svakako idemo pobijediti utakmicu. U sportu ima uspona i padova. Ne možete gledati sport samo kroz prizmu uspjeha ili pada. Ne vidim razlog zašto protiv Hajduka ne bismo ostvarili dobar rezultat."

Dinamo je sada postao prvi izazivač?

"Mi idemo utakmicu po utakmicu. Ja gledam svoju momčad, gospodin Jakirović svoju momčad."

Promijenjen je termin finala Kupa?

"Gospodin Dalić je zamolio da nema smisla da pripreme započnu 26., a da mi igramo Kup 30. svibnja. Mislim da je to potpisano, ali još nije izašllo u medije."

Ide li to Rijeci na ruku?

"Ako se busamo da imamo dovoljno igrača, to moramo pokazati na terenu. Imamo dobar, širok kadar, a što se tiče promjene, kako nama, tako i njima. Pričao sam s Jakirovićem, on bi bio sretniji da igramo 7. i 22.. Ne zbog mene, to bi više odgovoralo izborniku, bolje bi bilo da igrači iz HNL-a koji dolaze ne imaju pet utakmica u kratkom periodu, ali to je moje mišljenje. Ljudi iz HNS-a su napravili takav kalendar i baš nikakav problem nemam s tim."

Za kraj konferencije, Stjepan Radeljić dobio je pitanje je li očekivao da će Rijeka biti tu gdje je kada je dolazio u klub?

"Naravno da jesam. Da to nisam mislio, ne bih dolazio ovdje. Znao sam koji je plan kluba, kakva je momčad. Očekivao sam da ćemo biti u vrhu."



Tagovi

RijekaHNK RijekaHrvatska nogometna ligaHNLHajdukJadranski derbi

Ostale Vijesti