Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Sopić: “Na Hajduk se gledalo kao na Rudeš, a na terenu je sasvim nešto drugo"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 21:50

Trener Rijeke nakon slatkih 1-0 protiv Hajduka

Željko Sopić je bio poprilično smiren nakon ogleda i bez pretjerane euforije je secirao pobjedu u derbiju na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Kontrolirali smo utakmicu i bili bolji protivnik. Imao je Hajduk jedan zicer na kvalitetu Perišića kada smo zaspali na drugoj stativi, ali izuzev toga ovo je naša zaslužena pobjeda“.

Prvi dio nije bio pretjerano lepršav…

„Hajduk ima i dalje kvalitetu bez obzira na zadnje rezultate, i nije lagano to dobiti… Ovo se gledalo kao Rudeš, unaprijed se upisali bodovi, a zapravo je na terenu sasvim nešto drugo“.

Veliki korak prema naslovu…

„Slijedi nam utakmica u Puli, ne gledamo unaprijed, idemo utakmicu po utakmicu. Dobro se odmoriti i pripremiti za svaku sljedeću“.

Pašalić se dignuo u formi.

„S njim sam puno razgovarao i rekao sam mu da nije realno da ga je tako dobro krenulo u startu sezone, a da nije ni realno da sada ne može dati gol četiri mjeseca. Drago mi je da se dignuo s reprezentacijom“.

Po dolasku na konferenciju za medije, Sopića je dočekao veliki pljesak predstavnika medija...

"Pozdrav svima, puno vas je, moram paziti što ću pričati. Dobra utakmica protiv dobrog Hajduka. Mi smo podcjenjivačka nacija, ali ja sam upozoravao dečke da Hajduk neće doći sa skinutim gaćama. Ne smijemo zanemariti šansu Trajkovskog, a i moram reći da mi je drago što se u igru vratio Perišić, velika je to vijest i za Dalića".

Prvo poluvrijeme je bilo 'tvrdo?

"Gledao sam obje utakmice protiv Dinama, ali po meni Plavi nisu bili toliko bolji. Jedna šansa je presudila, tako je bilo i danas. Ja kao trener preferiram da imamo 20+ udaraca po golu, ali nešto se pitalo i goste."

Atmosfera je bila nevjerojatna.

"Ne znam kojim bih riječima opisao ove famozne ljude koji stvore ovako famoznu atmosferu."

Je li ovo u psihološkom smislu bila najteža za vašu momčad?

"Svaka sljedeća je najteža. Od 13 utakmica smo u 12 pobijedili... Sve u svemu, ovakvu utakmicu nije teško pripremiti. Gledajte, mediji su u prvi plan stavljali da Hajduk ovdje dolazi izgubiti, nije lako pripremiti utakmicu.

Intimno, kako se osjećate?

"Isto kao i prošla u dva mjeseca."

Sopić nije mogao sakriti osmjeh s lica.

"Gledajte, sretni smo. Odlazimo u Pulu, a budući da smo demokratska zemlja, ja ovim putem molim naše prijatelje iz Istre da otvore tribinu za navijače. Ako su mogli Hajduku, mogu i Rijeci. Kulturno ih molim. Evo, sam sebi sam kulturan!" (G, I.A.S.)



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaHajdukJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti