Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U sadržajno skromnom derbiju Rijeka je odradila posao, heroj Rujevice je Marco Pašalić!

ned. 07.04.24. | 21:40

Vrijedna pobjeda vodećeg HNL sastava

U ne nešto naročito uzbudljivom derbiju, Rijeka je protiv Hajduka odradila posao i ovjerila minimalnu, ali zlata vrijednu 1-0 pobjedu! U ulogu heroja za riječki sastav uskočio je Marco Pašalić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što se igre tiče, derbi na Rujevici ponudio je gotovo ništa u prvom dijelu nadmetanja. Barem što se uobičajenog atraktivnog sadržaja tiče. Ako ste, pak, ljubitelj taktike i trenerskog nadmudrivanja, onda je uvodnih 45 minuta bilo idealno za vas. Tako ste mogli vidjeti disciplinirani Hajduk koji je duplirao bokove i ugušio Pjacu, te nešto manje efikasno Pašalića. Zatim, mogli ste vidjeti i Rijeku koja je nošena pjesmom krcate Rujevice ipak bila aktivnija, ali s premalo rizika u igri, pa su tri najbolja pokušaja domaćih stigla udarcima izvana (Pašalić i Fruk).

Nesumnjivo je Rijeka bila bolji protivnik u početnih 45 minuta, ali nedovoljno da bi se i upisala na semafor. Inicijativa je bila tu, no s premalo hrabrosti u srcima domaćih.

A u drugom dijelu je Rijeka zaigrala odlučnije i u 70. minuti stigla do pogotka. Nakon nekolicine pokušaja, Marco Pašalić je konačno dočekao višak prostora i snažnim udarcem u bliži gornji kut donio je prednost domaćina!

Nakon toga su u igru kod Hajduka ušli Perišić i Brekalo i prvospomenuti je napravio puno toga dobrog za goste, ali splitska momčad nije uspjela stići do pogotka i upisala je novi poraz…

Rijeka – Hajduk 1-0

Rijeka. Stadion: Rujevica. Gledatelja: 8.091.

Sudac: Horațiu Feșnic; pomoćnici: Vasile Florin Marinescu i Mihai Ovidiu Artene. VAR: Catalin Sorin Popa; AVAR: Ciprian Dansa (svi Rumunjska).

Strijelci: 1-0 Pašalić (70.).

Žuti kartoni: Radeljić (Rijeka), Kalik (Hajduk).

Rijeka (4-1-4-1): Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda – Selahi – Pašalić (77., Grgić), Hodža (66., Janković), Fruk (77., Petrović), Pjaca (84., Mitrović) – Marić (66., Obregon).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Moufi (74., Perišić), Uremović (58., Prpić), Elez, Diallo– Sigur, Krovinović – Pukštas, Kalik (68, Brekalo), Sahiti (58., Kleinheisler) – N. Kalinić.



Tagovi

RijekaHNK RijekaHajdukRujevicaJadranski derbiŽeljko SopićMislav Karoglan

Ostale Vijesti