Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sopić: "Hoće li biti rotacija? Pitajte trenera. Pjaca je najveće pojačanje posljednjih godina"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 16:38

Marko Pjaca će biti spreman za utakmicu, Emmanuel Banda je jedini upitan

Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Varaždin (Rujevica, 18.30) u utakmici sedmog kola HNL-a. Rijeka nakon sjajne predstave protiv Lillea okreće se obvezama u HNL-u, a u goste im stiže prvoligaš iz Varaždina koji je u pet utakmica upisao pobjedu, tri remija i jedan poraz.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Očekuje nas jedna jako zahtjevna utakmica protiv razigranog Varaždina, koji teži nadigravanju. S druge strane, igramo na svojoj Rujevici, pred svojim navijačima koje ponovno pozivam da nas podrže u što većem broju. Mi od prve minute krećemo po pobjedu. Umor, fizički i prihički, postoji, ali uopće ne razmišljamo o tome. Istrčat će najboljih 11, koji će biti spremni u tom trenutku dati sve od sebe za ta tri boda, koja su nam neophodna. Došao nam je i Marko Pjaca koji je konkurirati za utakmicu. Neće nam biti lako, ali maksimalno sam pozitivan", kaže Željko Sopić.

"Napravili smo sve što je u našoj moći da se rekuperiramo. Dečke neću večeras voditi u karantenu, prespavat će kod kuće. Nakon sutrašnjeg jutarnjeg razgibavanja otići će na dnevni odmor. Oni su profesionalci, svjesni svega. Naravno, tužni su, ali to ide u rok službe. Postoji samo Varaždin, sve drugo pada u drugi plan. Dečki su svjesni toga. Napravili smo sastanak. Objasnio sam im da, nažalost, u nogometu nema minulog rada. Boduje se samo Varaždin. Sve što je bilo prije moramo ostaviti iza sebe. Da je lako – nije. No, maksimalno sam pozitivan, vjerujem u te dečke, njihov rad, želju i profesionalizam. Bez obzira na sve, mislim da ćemo se postaviti kako se Rijeka mora postaviti doma, čak i vani, te da će tri boda ostati na Rujevici", rekao je.


Marko Pjaca će biti spreman za utakmicu, Emmanuel Banda je jedini upitan.

"Večeras ćemo imati puni uvid u situaciju. Od ozlijeđenih igrača mogao bi se priključiti samo Banda. Jučer je odradio trening s loptom nakon duže vremena. Vidjet ćemo hoćemo li riskirati. Imamo Pjacu koji će sigurno sudjelovati u sutrašnjoj utakmici, vidjet ćemo na koji način. Pjaca je jedno od najvećih pojačanja Rijeke posljednjih godina. Imao sam sreću raditi s njim u Dinamu. On je vrhunski dečko, vrhunski karakter. Vjerujem da je iz svih problema s ozljedama izašao još jači. Za našu mlađu momčad on je veliko pojačanje", poručio je Sopić.

Hoće li biti rotacija?

"Možda da, možda ne. Ne znam, pitajte trenera. Ovo je zezancija. Moram pričati s igračima. Opet kažem, koga god stavimo u prvih 11, vjerujem da će Rijeka biti zadovoljna."

Video konferencije pogledajte OVDJE.



Tagovi

Željko SopićHNK Rijeka

Ostale Vijesti