Photo: Goran Kovačić/PIXSELL
Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Sopić dan poslije: “Prije dva mjeseca nitko na nas ne bi stavio ni jedan euro, ali mi i dalje hodamo čvrsto po zemlji”

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 08.04.24. | 12:02

Trener vodeće momčadi hrvatskog prvenstva dan nakon nove pobjede nad Hajdukom

Nakon pobjede protiv Hajduka 1-0 u Jadranskom derbiju u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride gostovao je trener Riječana Željko Sopić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Marco Pašalić zabio je pobjednički pogodak za Rijeku u dvoboju protiv Hajduka čime su Riječani ostali na pet bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom.

Nakon prospavane noći trener Sopić iznio je dojmove nakon pobjede u derbiju.

“Vratit ću se ponovno na ono što sam rekao jučer, mi Hrvati smo opće poznati po tome da smo 'realan' narod, znači, nama je normalno da nemamo dva stadiona, da smo drugi i treći na svijetu, nama je normalno da kad igraju Rijeka i Hajduk da će to sigurno Rijeka pobijediti... Ja nisam baš takav sportaš i ne gledam to na takav način. Derbi je uvijek derbi. Mjesto na ljestvici vam pada u zaborav onog trenutka kad sudac da znak za početak utakmice”, rekao je Sopić. 

“U tvrdoj i teškoj utakmici mi smo bili bolji takmac i zasluženo smo pobijedili, ali onaj tko je mislio da će to biti lako i da će to biti jedna 'šetnja', grdno se vara. Jer, Hajduk ima puno dobrih igrača, a to što su ušli u bodovni zaostatak i ispali iz Kupa ne znači da su ti dečki zaboravili igrati nogomet.”

Rijeka je dominirala od prve minute, a do 70. minute i pogotka Pašalića, Hajduk kao da je odugovlačio, kao da se zadovoljio bodom bez obzira na najave na pobjedu.

“Nikad ne komentiram protivničku momčad, to morate pitati njihovog trenera što su htjeli. Mi smo išli na pobjedu bez kalkuliranja. Nama je jasan cilj bio da želimo pobijediti utakmicu, uzeti tri boda i što sretniji i spremniji dočekati utakmicu protiv Istre ovaj tjedan.”

Perišić kad je ušao, napravio je više nego cijela Hajdukova momčad u cijelom dvoboju.

“Mi smo bili dominantni, 14-3 su bili udarci. Ako mislite da ova Rijeka može igrati takav nogomet da nikome ne dopusti nijednu šansu grdno se varate. Individualna kvaliteta Perišića nikad nije bila sporna, ja sam jako sretan da se polako vraća u staru formu i da ćemo ga imati na Europskom prvenstvu u punoj formi.”

Treća utakmica Rijeke u tjedan dana, a nije se osjetio umor.

“Iskreno, mogu reći da sam se malo bojao, ne utakmice nego umora kod nekih igrača. Selahi je jako puno odigrao, Smolčić isto, sve tri utakmice, možda još netko. U nekim utakmicama smo rotirali neke igrače tako da smo dobili na svježini. S druge strane, ja i moj stožer potpuno smo svjesni toga da ćemo, ne ovaj tjedan jer smo imali tri utakmice u nizu, nego drugi tjedan, početi igrati prijateljske utakmice. U zadnja dva tjedna imamo pet utakmica - dvije u finalu Kupa, tri utakmice prvenstva, znači u 14 dana pet utakmica i svi igrači će dobiti priliku. Da bi bili na nekom optimalnom nivou, moramo razvijati njihovu formu kroz utakmice, tako da ćemo već od sljedećeg tjedna igrati svaki tjedan prijateljsku utakmicu kako bi oni mogli doći u zavidnu formu.”

Uz Selahija i Smolčića, i Pašalić je odigrao sve tri utakmice.

“Oni su bili na najvećem udaru po pitanju iscrpljenosti. Nije jednostavno igrati tri utakmice u sedam dana, pogotovo ako smo svjesni toga da su dvije utakmice bile na ne baš predivnom terenu u Kranjčevićevoj.”

Statistika je neumoljiva - Rijeka još nije primila pogodak na Rujevici u ovoj godini, 12 pobjeda u zadnjih 13 utakmica, to su nevjerojatne brojke.

“Ja sam trener koji vjeruje u rad, isto tako i moj stožer. Bilo kakva druga naklapanja padaju u vodu. Samo odricanje i naporan rad, nekad vam se to vrati, nekad ne. Ali ako vjerujete u to što radite i prenesete dio svoje energije i emocije na momčad i momčad vas slijedi onda sam siguran da možemo do uspjeha.”

Do kraja prvenstva još je sedam kola. Prvi je na redu dvoboj 14. travnja u gostima kod Istre 1961 na Aldo Drosini.

“Moramo se dobro odmoriti i pripremiti za Istru ovaj tjedan i to je to. Svatko ima pravo na svoja razmišljanja. Reći ću nešto, prije nekih dva mjeseca, tko bi se kladio za jedan euro na Rijeku, rekli bi mu da je smiješan. Sada je malo bolja situacija, ali i dalje hodamo po zemlji, čvrsto stojimo, znamo da je pred nama još sedam teških utakmice, uz dvije u Kupu. Moramo naporno trenirati i samo s treningom i odricanjem možemo biti sve bolji i bolji”, poručio je Sopić.

Cijelu emisiju možete poslušati OVDJE. (G)



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaHrvatska nogometna ligaJadranski derbiHajduk

Ostale Vijesti