Šok za Rijeku uoči utakmice sezone: Čolak i Župarić na korak od transfera!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.08.19. | 22:56

Navodno su pregovori u završnoj fazi.

Kako navode Sportske novosti, pregovori se bliže završnim fazama te bi dva standardna člana Bišćanove momčadi trebala napustiti riječkog prvoligaša.

Još uvijek nisu procurili financijski detalji oba transfera, ali prema najnovijim informacijama za Čolaka su najveći interes pokazali Bešiktaš, Fenerbahče, Nantes i Rennes te će u jednom od ova četiri kluba Čolak nastaviti svoju karijeru.

Jako su to loše vijesti kako za trenera Bišćana, tako i za sve navijače kluba budući da se Rijeka u ovim trenucima sprema za uzvratni susret protiv Genta, a tu utakmicu su mnogi okarakterizirali kao najbitnijom u cijeloj sezoni. Dodajmo još kako je Čolak ove sezone ukupno upisao devet nastupa, a u listu strijelaca upisao se u pet navrata.

Osim Čoki – gola, kako mu tepaju njegovi suigrači, Rijeka bi mogla ostati i bez nositelja obrane i jednog od najboljih stopera 1.HNL Darija Župarića.

Ovaj 27-godišnjak rođen u Županji već je u nekoliko navrata bio na izlaznim vratima riječkog prvoligaša, a kako sada stvari stoje veoma je izvjesno kako rujan neće dočekati u dresu Rijeke. Za njegovim uslugama zainteresirani su njemački prvoligaš Mainz i praška Sparta.

Na Kvarner je stigao u siječnju 2017. godine kao posuđeni igrač talijanske Pescare, a Rijeka je njegov ugovor otkupila u ljeto 2018. godine za 800 tisuća eura. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 1,75 milijuna eura te je jako teško za povjerovati da bi ga Rijeka pustila za manje od toga.

Čolak je baš kao i Župarić prvo stigao na posudbu iz njemačkog prvoligaša Hoffenheima, da bi Rijeka ovog ljeta otkupila njegov ugovor za 850 tisuća eura. U ovim trenucima njegova tržišna vrijednost iznosi dva milijuna eura što ga čini trećim najvrjednijim igračem Rijeke iza Pavičića i Gorgona.

Za kraj podsjećamo kako je Župarić prije godinu dana bio na pragu prelaska u belgijski Anderlechta, ali se u konačnici transfer nije realizirao.

Rijeka bi na ovaj način izgubila dvojicu iznimno bitnih igrača u svojoj momčadi te će biti jako zanimljivo kako će na sve one novosti reagirati trener Rijeke Igor Bišćan, pogotovo u trenucima kada se njegova momčad sprema za uzvrat protiv Genta. Dodatni problemi za njega dolaze u činjenici kako su za uzvrat sigurno izgubljeni Pavičić i Kvržić, te kako postoje veoma male šanse da se oporavi Tomečak, pa bi tako Rijeka sa svojom "drugom" momčadi trebala pokušati ostvariti pobjedu protiv momčadi koja je prema transfermarktu četiri puta skuplja od njih.

Vjerujemo kako bi malo tko u ovom trenutku htio biti u koži trenera Rijeke...

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

RijekaAntonio-Mirko ČolakDario ŽuparićIgor BišćanPrva HNLEuropska ligaKvalifikacije za Europa liguMainzSparta PragBesiktasFenerbahçeNantesRennes

Ostale Vijesti