OGNEN TEOFILOVSKI/Action images
OGNEN TEOFILOVSKI/Action images

Šok za Makedonce: Bivša zvijezda HNL-a i prvi napadač reprezentacije propušta EP

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.04.21. | 09:29

Podsjetimo, Nestorovski je u sezoni 2015/2016., igrajući za Inter iz Zaprešića, bio prvi topnik lige s 25 pogodaka, nakon čega je za 500 tisuća eura prodan u Palermo.

Reprezentacija Sjeverne Makedonije plasmanom na Europsko prvenstvo ostvarila je povijesni uspjeh, no mjesec dana uoči početka istoga, zadesio ju je veliki problem. Naime, ostali su bez prvog topnika Ilije Nestorovskog, kojemu su u Udineseu stradali prednji križni ligamenti.

S terena će izbivati minimalno šest mjeseci, a to znači da će propustiti ono čemu se najviše veselio ovog ljeta.

„Žao mi je, ali spreman sam se nastaviti boriti. Nažalost, propustit ću Europsko prvenstvo, kojem sam se radovao, međutim, prebrodit ću ovaj izazov i vratiti se jači nego prije. Put je težak, ali ja sam spreman“, oglasio se Nestorovski iz bolničkog kreveta.

Veliki je to udarac i za izbornika Igora Angelovksog, jer mu je Nestorovski bio prvi izbor u napadu. Zabio je zasad 10 golova u 42 utakmice, a sad će ga zamijeniti Goran Pandev, Ivan Tričkovski, Aleksandar Trajkovski, Krste Velkoski ili Vlatko Stojanovski. Napadač Genoe ovdje je najrealnija opcija, ali s obzirom na to da će u srpnju ući u 39. godinu života, jasno je da će mu se dozirati minutaža. Makedonci su, inače, u skupini s Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom.

Podsjetimo, Nestorovski je ostavio veliki trag i u HNL-u, igrajući za Inter iz Zaprešića. U sezoni 2015/2016. bio je prvi topnik lige s 25 pogodaka, nakon čega je za 500 tisuća eura prodan u Palermo. U ljetu 2019. godine Palermo je zamijenio Udinama, a u aktualnoj sezoni je u 22 odigrane utakmice zabio dva pogotka i upisao isto toliko asistencija.


Tagovi

Ilija NestorovskiMakedonijaMakedonska nogometna reprezentacijaEuro 2021

Ostale Vijesti