Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka ostaje bez kapetana: Vraćam se u Belgiju, a nova posudba na Rujevicu nije realna opcija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.04.21. | 08:53

Riječki napad mogao bi se naći u velikim problemima, s obzirom na to da su na posudbama i Drmić i Kulenović i Menalo, pa i Yateke. Nitko od njih još nije potvrdio svoj ostanak.

Iako je rođeni Splićanin i Hajdukovo dijete, Franko Andrijašević jedan je od ljubimaca navijače Rijeke. Prije pet sezona sudjelovao je i bio ponajbolji igrač kluba u povijesnom osvajanju dvostruke krune, nakon čega je sreću potražio u belgijskom Gentu. Međutim, nije je pronašao, tražio se i vratio u Rijeku na posudbu.

Istovremeno je vratio i staru formu i ponovno postao ključni igrač Rijeke. Oko ruke je stavio i kapetansku traku i u aktualnoj sezoni prvi je strijelac kluba s 10 pogodaka. Uz to je upisao i četiri asistencije i bit će važna karika trenera Tomića u narednih pet kola i borbi za treće mjesto.

No, nakon toga istječe mu posudba i Andrijašević će se vjerojatno oprostiti s Rijekom, što je potvrdio gostujući na radiju u sklopu sportske emisije.

„Najvjerojatnije odlazim iz Rijeke i vraćam se u Belgiju. Mislim da neću ni tamo igrati, bit ću gore 15-20 dana i tražit ću ponovno neki izlaz iz kluba. Teško će me opet pustiti u Rijeku na posudbu, jer u Gentu ulazim u posljednju sezonu ugovora. Rijeka je eventualno opcija ako dođe do raskida ugovora, ali iskreno mislim da ću se jako teško vratiti ovdje, zbog cjelokupne situacije. Nije da ne želim, jer svi znamo koliko mi znači Rijeka i koliko mi je dao ovaj klub. Zato će uvijek biti opcija, ali s obzirom na sve okolnosti, bit će jako teško ostvariti novu posudbu“, naglasio je riječki kapetan, koji je u HNL-u odigrao preko 200 utakmica.

Progovorio je i o novom derbiju koji je pred nogometašima Rijeke. Ovaj put gostuju na Poljudu.

„To je uvijek derbi, bez obzira na situaciju na ljestvici, i znamo što ta utakmica znači našim navijačima. Hajduk se popravio u taktičkom smislu. Drže čvrsti blok pa iz tog bloka pokušavaju prijetiti prema naprijed i zato moramo biti pametni i zreli. Bitna je utakmica za obje momčadi i vjerujem da će biti dosta prilika na obje strane, ali kažem, znamo što nam znače ta tri boda i bacit ćemo se na glavu da ih i osvojimo“, poručio je Andrijašević.

Pokažu li se njegove riječi točnima i ode li s Rujevice na kraju sezone, riječki napad mogao bi se naći u velikim problemima, s obzirom na to da su na posudbama i Drmić i Kulenović i Menalo, pa i Yateke. Nitko od njih još nije potvrdio svoj ostanak.


Tagovi

Franko AndrijaševićHNK RijekaGentGoran Tomić

Ostale Vijesti