STEFANO RELLANDINI - Action Images
STEFANO RELLANDINI - Action Images

Službeno: The Special One novi je trener Rome

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 15:31

Portugalac za Portugalca.

Ni mjesec dana nije bio bez kluba. 19. travnja uprava Tottenhama zahvalila se Joseu Mourinhu na svemu što je napravio za klub, isplatila mu ogromnu odštetu, ali iako se nagađalo da bi mogao uzeti mali predah od nogometa, Portugalac je u svojoj prvoj izjavi za medije rekao kako je odmah spreman na nove izazove.

Dobro, neće klub preuzeti odmah, već od početka sljedeće sezone, ali izgleda kako je cijeli posao dogovoren te će kultni Portugalac uskoro sjediti na klupi Rome.

Popularni Transfermarkt već ga je postavio kao novog trenera Vučice, poznati talijanski novinar Fabrizo Romano javlja kako je cijeli posao gotov pa će tako The Special One nakon Intera, na čijoj je klupi osvojio prvu i jedinu trostruku krunu u klupskoj povijesti.

Nedugo nakon što je krenulo s 'bombardiranjem' u medijskom prostoru, javila se i Roma koja je potvrdila kako su svi prethodno navedeni navodi točni i kako će Jose Mourinho biti njihov novi trener.

Mourinho je, voljeli ga ili ne, jedan od najboljih nogometnih trenera. Praktički svugdje gdje je bio, izuzev Tottenhama, osvajao je trofeje, a uprava Rome upravo ga je iz tog razloga odlučila angažirati. Jasno, njegovim dolaskom očekuje se i popriličan zaokretu u svlačionici talijanskog velikana u kojoj bi ovog ljeta moglo biti dosta prometno.

Uprava Rome danas je službeno potvrdila kako sadašnjem treneru, Paulu Fonesci, novi ugovor neće biti ponuđen, a svega nekoliko sati kasnije izgleda kako je postignut dogovor s Mourinhom. Osim što se nije uspio plasirati u Ligu prvaka, razlog zašto je uprava kluba odlučila reći 'hvala i doviđenja' Fonseci sigurno leži i u teškom porazu od Manchester Uniteda u polufinalu Europske lige. Roma je nakon prvih 45 minuta na Old Traffordu vodila rezultatom 1:2, ali su Crveni vragovi u nastavku 'dodali gas' i Vučicu poslali nazad put Rima s još pet pogodaka. Konačnih 6:2 za United pokazalo je kako je Romi potreban potpuni zaokret, a njega uprava misli postići baš s Mourinhom na klupi.

"Nakon što sam se sastao sa vodstvom kluba, odmah sam shvatio sve njihove ambicije koje imaju za klub. Nevjerojatna strast koju imaju navijači Rome uvjerila me da prihvatim ovaj posao i ne mogu dočekati da nova sezona počne", riječi su potrugalskog trenera.

Podsjećamo, Mourinho je u svojoj iznimno bogatoj trenerskoj karijeri vodio Tottenham, Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Inter, Porto, Leiriju i Benficu.



Tagovi

Jose MourinhoRomaTottenham

Ostale Vijesti