REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Službeno: Pippo u zaleđu, Brescia traži novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 16:05

Momčad ostavlja na 5. mjestu Serie B

Legenda talijanskog nogometa, čija trenerska karijera ipak nije uspješna kao ona igračka, Filippo Inzaghi, više nije trener Brescije, objavili su iz kluba na web stranicama i društvenim mrežama.

Pippo je trenersku karijeru započeo u mlađim uzrastima Milana, a seniorsku momčad preuzeo je u ljeto 2014. godine. Na klupi Milana se zadržao 40 utakmica, točno godinu i sedam dana bio je trener Milana, da bi kasnije vodio još Veneziju, Bolognu i Benevento prije nego li je uoči početka sezone preuzeo Bresciju.

Budući da je klupska ambicija da se izbori direktan plasman u Serie A, činjenica da Inzaghi momčad ostavlja na petom mjestu Serie B u njegovom bivšem klubu gledaju kao neuspjeh. U posljednjih četiri utakmica od maksimalnih 12 bodova Brescija je osvojila tri što je uprava ocijenila preslabim rezultatom pa je tako rastanak bio neminovan.

Bresciji je ovo druga sezona u Serie B otkako su jednu sezonu, onu 19/20., proveli u elitnom rangu talijanskog nogometa. Dva puta su osvojili Serie A, četiri puta Serie B, a ukupno je devet Hrvata nosilo dres kluba, s tim da je najveći trag ostavio Ivan Javorčić, Splićanin koji trenutno radio kao trener Sudtirola, vodeće momčadi Serie C – A.

Do daljnjeg će momčad voditi Eugenio Corini, a do kraja tjedna bi trebalo biti poznato tko će zamijeniti legendarnog Pippa Inzaghija.



Tagovi

Serie BBresciaFilippo Inzaghi

Ostale Vijesti