REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Službeno: Petar Musa je novi član Benfice, Boavista zaradila pet milijuna eura (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 00:18

Novi Vatreni ostvario je transfer karijere.

Sjajnu formu i izvrsne igre u Boavisti novi hrvatski reprezentativac Petar Musa naplatio je transferom karijere. 24-godišnji Zagrepčanin potpisao je petogodišnji ugovor s Benficom, a vijest je potvrđena na službenim stranicama portugalskog giganta.

Musa je izdanak Zagrebove škole nogometa, a sa svega 19 godina prešao je iz zaprešićkog Intera u Slaviju Prag. U Češkoj je igrao još za Viktoriju Žižikov i Slovan Liberec gdje je bio na posudbama, da bi se onda u veljači prošle godine odlučio na odlazak u Union Berlin gdje je bio također na posudbi u proljetnom dijelu sezone. U Bundesligi je skupio 14 nastupa, jedan pogodak i tri asistencije, da bi onda početkom ove sezone otišao na novu posudbu, ovog puta u Boavistu, gdje je odradio sjajnu sezonu skupivši 11 pogodaka u 27 prvenstvenih nastupa.

Njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo pa ga je tako izbornik Zlatko Dalić premijerno pozvao u A reprezentaciju ovog početkom ovog tjedna. Musa će imati prilike debitirati za Vatrene u utakmicama Lige nacija, a u mlađim uzrastima hrvatske nogometne reprezentacije kombinirano je skupio 14 nastupa i pet pogodaka.

Na službenim stranicama Benfice stoji da je dogovor postignut s Boavistom, što nalaže da je Musa prvo otkupljen od strane kluba čije je boje branio ove sezone, a onda odmah transferiran u Benficu. Iako je iznos transfera poslovna tajna, neslužbene informacije govore da je Benfica za njega izdvojila pet milijuna eura uz određeni postotak od prodaje.

Musin dolazak povećat će obujam priča oko odlaska Darwina Nuneza koji je navodno na meti najvećih svjetskih klubova. Posljednji u nizu velikana kojeg se dovodi u kontekst s Nunezom je Bayern koji navodno u Urugvajcu vidi idealnu zamjenu za Lewandowskog.

Dolazak Hrvata u Benficu mogao bi pokrenuti domino efekt kojim će se ovog ljeta vidjeti još neki ogromni transferi. Podsjetimo, Benfica je u posljednjih pet godina prodavala svoje najbolje igrače za iznose od 68 milijuna eura (Ruben Dias, Manchester City), 127 milijuna eura (Joao Felix, Atletico Madrid) i 40 milijuna eura (Ederson, Manchester City), a Musa bi, u najboljem mogućem scenariju, mogao biti samo jedan od mnogih koje su doveli u svoje redove za relativno malen iznos pa onda na njemu nekoliko sezona kasnije višestruko zaradili.



Tagovi

Petar MusaBenficaboavistaSlavia PragtransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti