Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Službeno: Osijek otpustio vratara

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 13:41

U karijeri je osvojio pet trofeja, sve s - Modrima

Antonijo Ježina više nije vratar Osijeka. 32-godišnjak i klub iz Gradskog vrta sporazumno su raskinuli ugovor o suradnji 14 mjeseci nakon što je iskusni čuvar mreže među Bijelo-plave stigao iz Slaven Belupa.

Rođeni Šibenčanin karijeru je započeo u Zadru, kroz čije je mlađe uzraste u ljeto 2007. stigao do seniorskog sastava. U idućih šest sezona, povremeno je branio u dresu momčadi sa Stanova, a najviše je nastupa u prvenstvu upisao u sezoni 2009./10., odigravši ukupno 23 utakmice.

U siječnju 2013. potpisuje s Istrom 1961 i do kraja sezone među Zeleno-žutima upisuje 11 nastupa. Sjajni su tada bili nogometaši iz Pule, jer su stizali do pobjeda protiv Hajduka (2:1), Osijeka (4:0), Rijeke (1:0)... Ježina u novu sezonu ulazi kao prvi vratar kluba i tijekom zimskog dijela prvenstva bio na vratima tijekom 15 utakmica.

Njegovi su se nastupi, zanimljivo, svidjeli tadašnjem izborniku Vatrenih Igoru Štimcu, koji ga je pozvao u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu s Južnom Korejom. Bilo je to u rujnu, a Ježina je u konačnici dobio - jednu minutu. Na samom je kraju pri vodstvu Hrvatske od 2:0 zamijenio Darija Krešića da bi onda tijekom tih nekoliko desetaka sekundi na terenu primio pogodak za konačnih 2:1.

Međutim, najbolje je tek dolazilo. Barem se tako činilo. Početkom 2014., za 250 tisuća eura dovodi ga Dinamo, gdje je odmah dobio šansu u početnoj postavi i branio u svim utakmicama do kraja sezone. Međutim, u novoj je to bila potpuno drugačija priča. Ježina više nije bio prvi "pick" i šanse dobivao samo u Kupu, a onda se 2016. posvađao s kapetanom Domagojem Antolićem i njegovoj je epizodi na Maksimiru došao kraj.

Završio je u belgijskom drugoligašu Royal Antwerpenu, koji je, brzo se uspostavilo, bio potpuno pogrešan potez. Nakon samo četiri nastupa, preseljen je u drugu momčad, gdje je proveo čak godinu dana, da bi se u ljeto 2019. vratio u Hrvatsku i dogovorio suradnju sa Slaven Belupom. Ponekad kao prvotimac, a ponekad kao zamjena Ivanu Filipoviću, Ježina je za Farmaceute nastupio 20 puta, a onda ga je prošle godine primijetio Nenad Bjelica i doveo ga kao pričuvu Ivici Ivušiću.

Za Bijelo-plave je skupio svega dva nastupa, oba u Kupu, a otkad se u momčad s posudbe u Mađarskoj vratio Marko Malenica, Ježina je postao treći golman i očito je za obje stranke bilo najbolje da se rastanu. Ježina prema Transfermarktu vrijedi 200 tisuća eura.


Tagovi

OsijekHrvatskaAntonijo Ježina

Ostale Vijesti