Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak

Najmlađi strijelac u povijesti HNL-a pozvan u reprezentaciju do 17 godina

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 17:21

Nedavno je potpisao za Bayern i postao jedan od najvećih transfera u povijesti Slaven Belupa

Lovro Zvonarek, igrač Bayerna iz Munchena koji je do kraja sezone na posudbi u matičnom Slaven Belupu, po prvi je puta dobio poziv u hrvatsku reprezentaciju do 17 godina. Izbornik Tomislav Rukavina tinejdžera je uvrstio za susrete UEFA kvalifikacijskog kola koji će se igrati u Staroj Pazovi u Srbiji.

Veznjak iz Preloga, koji je prvi intervju u životu dao portalu Germanijak, s ekipom će se 21. listopada susresti protiv vršnjaka iz Bugarske, tri dana kasnije igrati s Lihtenštajnom, da bi priču 27. listopada zaključili protiv domaćina, Srbije.

„Sretan sam zbog poziva u reprezentaciju. Uvijek je velika čast i odgovornost predstavljati svoju zemlju i nositi ‘kockasti dres’. Čekaju nas tri izuzetno teške utakmice, ali vjerujem da ćemo se pokazati u pravom svijetlu i ostvariti željeni rezultat“, izjavio je Zvonarek za službene stranice Slaven Belupa.

Zvonarek je prethodno nastupao za U-15, gdje je u pet nastupa zabio jedan gol, kao i za U-16 reprezentaciju, za koju je debitirao u rujnu prošle godine i stigao do dva pogotka u duplo više nastupa. Da je izrazito sretan svaki put kad mu stigne poziv iz HNS-a, mladi Slavenaš potvrdio nam je u ranije spomenutom intervjuu.

„S 15 sam godina dobio prvi poziv u kamp i kasnije igrao na dva turnira u kojima smo oba puta bila bili prvi. Jedan je bio međusobni turnir, a drugi, Vlatko Marković, u 10. mjesecu prošle godine. Neopisiv je osjećaj igrati za reprezentaciju. Svaki put kada dobijem poziv, osjećam se sretno“, zaključio je Zvonarek.



Tagovi

HrvatskaReprezentativni nogometHrvatska nogometna reprezentacijaSlaven BelupoLovro Zvonarek

Ostale Vijesti