Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Službeno: Newcastle predstavio novog trenera!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 16:58

Ime nije zvučno, ali je dopadljivo.

Engleski premierligaš Newcastle United objavio je ime novog trenera. Riječ je o Eddieju Howeu, 43-godišnjem stručnjaku koji je sa Svrakama potpisao ugovor do 2024. godine.

Mnoga jaka imena spominjala su se kao potencijalni treneri 'najbogatijeg kluba svijeta' kojeg je nedavno preuzeo konzorcij na čijem je čelu superbogati saudijski princ. No, izbor je na kraju pao na Howa koji je od 2020. bez posla. Howe je kao trener Bournemoutha stekao je ozbiljan renome u nogometnom svijetu. Momčad je uveo u Premier ligu i ondje se zadržao pet sezona. Usprkos skromnom budžetu inzistirao je na veoma progresivnom i dopadljivom nogometu.

"Velika je čast biti trenerom kluba s ovakvim statusom i povijesti poput Newcastlea. Ovo je velika prilika za mene, ali je također i veliki posao preda mnom. Jedva čekam početi trenirati s igračima. Zahvalio bih se i vlasnicima na pruženoj prilici", rekao je Howe nakon predstavljanja.

"Impresionirani smo s Edijem nakon, možemo reći, rigorozne potrage za vođom klupske struke Uz uspjehe koje je ostvario s Bournemouthom, riječ je o strastvenom i dinamičnom treneru koji ima jasnu ideju kako da ova momčad napreduje", rekla je Amanda Staveley, suvlasnica (10 posto dionica) kluba.

Umjesto trofejnog Talijana Antonija Contea, još trofejnijeg Josea Mourinha, legendarnih engleskih reprezentativaca Francka Lamparda i Stevena Gerrarda te 'jakih imena' poput Paula Fonsece, Roberta Martineza i Unaija Emeryja, izbor je na kraju pao na trenera koji nije zvučno ime, ali koji se s trenerskim poslom počeo baviti s 31 godinom nakon preranog završetka nogometne karijere te je u kratkom periodu Bournemouth vodio od četvrte lige do najvišeg ranga engleskog nogometa.

Sada je na redu Howe da prvo spasi Svrake od ispadanja, a onda i da na idućim prijelaznim rokovima stvori supermomčad koja će se boriti ne samo za vrh Premier lige, nego i Europe.

Howe će prvu utakmicu na klupi Svraka imati nakon reprezentativne pauze kada Newcastle na svojem St. James' Parku dočekuje Brentford.



Tagovi

Eddie HoweNewcastleNewcastle UnitedPremier liga

Ostale Vijesti