Službeno: Nekadašnji Vatreni novi je trener austrijskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 25.02.20. | 09:10

Posljednji put je samostalno vodio neku momčad pred 10 godina!

Ovaj legendarni branič/defenzivni veznjak najveći dio svoje igračke karijere proveo je u Dinamu i Stuttgatu, a bio je i član Vatrenih u periodu od 1994. do 2002. godine.

Trenersku karijeru Soldo je započeo u zagrebačkom Dinamu gdje je na klupi zamijenio „Profesora“ Branka Ivankovića. U svojoj prvoj sezoni na klupi Modrih Soldo je uzeo duplu krunu, a zauvijek će ostati upamćeno kako je odlučio saopćiti javnosti da naredne sezone više neće voditi Modre.

Po odlasku iz Dinama Soldo je postao novi trener njemačkog prvoligaša Kolna, a na klupi njemačkog kluba zadržao se tek nešto više od godinu dana iako je povremeno znao napraviti poprilično dobre rezultate s nešto „manjim“ klubom kao što je Koln.

Po raskidu suradnje s njemačkim klubom Soldo je „cijelu vječnost“ bio bez trenerskog angažmana, a prvi put nakon 2010. na trenerskoj se klupi pojavio 2017. godine kao pomoćni trener u kineskom Shandong Lunengu.

Budući da njemački jezik priča kao i materinji prilagodba na novu sredinu ne bi mu trebala biti pretjerano teška. Za kraj dodajemo kako mu je glavna konkurencija u borbi za ovaj posao bio nekadašnji trener Hajduka Damir Burić, ali popularni Šolta je ipak „izgubio“ ovu utrku.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Zvonimir SoldoAdmira WackerAustrijska BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti