Screenshot Twitter
Screenshot Twitter

Službeno: Mislav Oršić potpisao za Trabzonspor, poznati detalji transfera

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 30.06.23. | 21:40

Sjajne vijesti za hrvatskog igrača.

Ono što se već znalo nekoliko dana, sada je i službeno potvrđeno. Mislav Oršić potpisao je za Trabzonspor, ugovor je na dvije godine s opcijom produljenja za još jednu. Odšteta Southamptonu iznosi 2,4 milijuna eura. Turci će odštetu isplatiti u tri rate, a Englezima pripada i 20% od eventualnog budućeg transfera.

Sam igrač je potpisao ugovor na dvije sezone uz mogućnost produženja suradnje za još jednu godinu. Godišnja plaća će mu u prve dvije godine biti po 1,6 milijuna eura, a ukoliko u njima upiše 40 nastupa automatski će dobiti još jednu godinu u kojoj se plaća povećava na 1,8 milijuna eura.

S obzirom na to da su u siječnju izdvojili 5,75 milijuna eura za kupovinu Oršića, popularni Sveci su na ovom transferu izgubili 3,35 milijuna eura, pored prokockane šanse da im hrvatski reprezentativac pomogne u borbi za opstanak u Premier ligi.

Ovim transferom, Nenad Bjelica ponovno se spaja s igračem koji je eksplodirao pod njegovim vodstvom u Dinamu. Oršić je pod Bjelicom igrao 76 utakmica u dresu Dinama i pri tome je zabio 33 gola i dodao 16 asistencija.

Oršiću će Trabzonspor biti 10 klub u seniorskoj karijeri. Prethodno je igrao za Inter, Speziju, Rijeku, Celje, korejske Jeonmam i Ulsan, kineski Yatai, Dinamo i Southampton. (I.M.)



Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mislav OršićTrabzonsporLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti