Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Sjajni Anton Matković odškrinuo Osijeku vrata Europe

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 21:27

U direktnoj borbi za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu Osijek je svladao Lokomotivu 3-1 i pobjegao direktnom supraniku na četiri boda

Osijek je uvjerljivo svladao Lokomotivu 3-1 i napravio velik korak prema kvalifikacijama Konferencijske lige. Junak dvoboja bio je mladi Matković koji je zabio dva gola, dok je najbolji strijelac HNL-a Ramon Mierez zabio još jedan. Strijelac počasnog gola za goste bio je Šotiček u sudačkoj nadoknadi.

Apsolutno zaslužena pobjeda Osijeka koji je bio bolji u svim segmentima, ali put do trijumfa otvoren je tek nakon isključenja Bartoleca koji je kao zadnji čovjek obrane srušio Matkovića u 57. minuti. Svečano je počelo na Opus Areni. Darko Nejašmić dobio je dres za 100. nastupu koji je bio protiv Istre, dok je Roko Jurišić preuzeo dres za nedavno rođenu kćer Izabel.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijetko tko je izdominirao nad Lokomotivom kao što je to napravio Osijek u prvom poluvremenu. Momčad Silvija Čabraje bila je bezidejna, bez svoje poznate agresije i brze tranzicije. Osijek je limitirao Lokomotivu u svim segmentima igre, vjerojatno i iznenadio s taktičkom postavom ali to nije uspio naplatiti s obzirom na to da se na odmor otišlo netaknutih mreža.

Krenulo je s pokušajem Nejašmića koji je iz daljine testirao refleks Nikole Čavline, dok je kolektivni protest klupe Osijeka izazvao duel Mudražije i Bukvića a koji je sudac Titlić riješio žutim kartonima za stožer Zorana Zekića.

Bolji ulazak u utakmicu Osijek je mogao okruniti nakon akcije u kojoj je Mierez idealno poslužio Pušića ispred gola Lokomotive, ali veznjak Osijeka nije se najbolje snašao. Ramon Mierez bio je prilično aktivan. Nekoliko pokušaja glavom bilo je za uvod u udarac iz daljine koji je otišao tik pored vratnice gostujućeg gola. Slično je pokušao i Pušić, ali Čavlina je s lakoćom otklonio opasnost. Vratar Lokomotive bio je uvjerljivo najbolji pojedinac gostujuće momčadi što je dokazao zaustavljanjem novog pokušaja Miereza, ovoga puta glavom iz neposredne blizine.

Sterilnost u napadačkoj fazi Čabraja je pokušao riješiti izmjenom u kojoj je Kastrati prepustio mjesto Čopu. No, gdje je Osijek stao tu je i nastavio. Krenulo je s probojem Matkovića koji je servirao Mierezu novi pokušaj, ali koji je imao za epilog blok Mersinaja. U 55. minuti Čavlina još jednom dokazuje zašto je najbolji vratar mlađe generacije. Na intervenciji u kojoj je prvo rukom a potom nogom spriječio Miereza, čestitao mu je i prvi topnik HNL-a.

Osijek je dobio privilegij da posljednjih pola sata ima igrača više u polju nakon što je Bartolec kao posljednji čovjek obrane zaustavio Matkovića. I tu je krenula naplata dominacije tijekom cijele utakmice. U samo 15-ak minuta, Osijek je tri puta zabio i riješio pitanje pobjednika, izvjesno i vlasnika ćetvrtog mjesta HNL-a.

Osijek je konačno probio obranu Lokosa nakon ubačaja Jurišića i flipera Mersinaja i Matića nakon kojeg se prilike dokopao Matković i poslao loptu iza Čavline. Meč loptu Osijek je imao u 74. minuti. Vratar Lokomotive bio je već savladan ali Mierez, potom Pušić i na koncu Matković nisu uspjeli ubaciti loptu u mrežu. No, malo kasnije je sve bilo gotovo. Udarac iz kuta izveo je Cokaj a naklon glave Ramona Miereza odveo je Osijek u sigurnu luku i odškrinuo vrata Konferencijske lige. Za 3-0 ponovno je zabio Matković nakon udarca iz kuta i dodavanja Duartea.

Do kraja utakmice vrijedi istaknuti povratak nogometu Fućaka koji se vratio nakon teške ozljede, ali i počasni pogodak Šotičeka u sudačkoj nadoknadi.

Osijek - Lokomotiva 3-1

Opus Arena. Gledatelja: 7102.

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Ivan Mihalj (Velika Gorica). Četvrti sudac: Ante Terzić (Podstrana) VAR: Igor Pajač (Sv. I. Zelina). AVAR: Alen Jakšić (Split).

Strijelci: 1-0 Matković (64.), 2-0 Mierez (76. as. Cokaj), 3-0 Matković (79. as. Duarte), 3-1 Šotiček (90.=

Žuti kartoni: Nejašmić (Osijek); Bubanja (Lokomotiva)

Crveni karton: Bartolec (57. - grub start)

Osijek (4-2-3-1): Koić - Guedes (od 90. Lovrić), Prekodravac, Duarte, Jurišić - Nejašmić (od 83. Mikolčić), Cokaj (od 83. Jugović) - Bukvić, Pušić, Matković (od 83. Gržan) - Mierez (od 90. Fućak).

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Mersinaj, Bubanja (od 52. Matić), Leovac - Marić, Smakaj (od 60. Vranjković) - Šotiček, Mudražija (od 77. Canjuga), Goričan (od 77. Fetai) - Kastrati (od 46. Čop)



Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti