Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Službeno: Marko Dabro ima novi klub, poznata ukupna vrijednost transfera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 12:08

Lokosi su sve potvrdili na službenim stranicama, Dabro je u prosjeku zabijao svakih 69 minuta, a ovo je jedan od najvećih inozemnih transfera u povijesti kluba.

Ono o čemu se pisalo posljednjih nekoliko dana, danas je dobilo i službenu potvrduMarko Dabro napušta Kajzericu i karijeru nastavlja u kineskom prvoligašu Beijing Guoanu.

Na službenim stranicama Lokosi su objavili kako ukupna vrijednost transfera iznosi milijun eura, čime je Dabro postao jedan od najvećih inozemnih transfera u povijesti Lokomotive. Na Kajzerici su više zaradili samo na Roku Šimiću (Red Bull Salzburg, četiri milijuna eura), Ivi Grbiću (Atletico Madrid, 3.5 milijuna eura) i Myrtu Uzuniju (1.8 milijuna eura, Ferencvaroš), dok je za isti iznos od milijun eura Ante Budimir prešao u St.Pauli u sezoni 14/15.

Dabro je stigao početkom sezone iz BSK-a gdje je postavio rekord druge lige s 30 postignutih golova. Odmah po dolasku u Lokomotivu vidjelo se o kakvom se klasnom napadaču radi, te je u kratkom vremenu osvojio srca svih ljubitelja hrvatskog nogometa. U 27 ovosezonska nastupa Dabro je postigao 13 pogodaka. No podatak je još impresivniji ako se uzme u obzir da je samo 4 utakmice odigrao svih 90 minuta, te je pet puta ulazio s klupe, što je prosjek od 69 minuta po utakmici, stoji na službenim stanicama.

Podsjetimo, Dabro je 2013. godine prešao iz Cibalije u Fiorentinu što je najveći izlazni transfer u povijesti vinkovačkog kluba. Beijing Guoan je prošlu sezonu okončao na petom mjestu kineske Super lige, a klub je tada vodio bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Lokosi su svojem 'The Killeru' zaželjeli puno uspjeha u nastavku karijere, a s novim klubom je 25-godišnji napadač dogovorio četverogodišnju suradnju.

1.HNL, 31. kolo

Petak, 15. travnja

Dinamo – Istra 1961 18.00

Hajduk – Gorica 20.05

Subota, 16. travnja

Šibenik – Slaven Belupo 15.00

Osijek – Hrvatski dragovoljac 17.05

Lokomotiva – Rijeka 19.10


Tagovi

Marko DabroNK LokomotivaBeijing Guoannogometni transferitransferi

Ostale Vijesti