Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Andy Bara: "Dabru je htio Dinamo, mogao je u Njemačku i Austriju ali je sam odabrao odlazak u Kinu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 11:24

Napadač Lokomotive još uvijek je u Zagrebu gdje čeka "zeleno svjetlo" za liječnički pregled, posljednji detalj koji ga djeli od potpisa za Bejing Guoan

Marko Dabro uskoro bi trebao postati Kinez. Od dresa čuvenog kineskog kluba Beijing Guoan dijeli ga tek liječnički pregled. Svi ostali detalji dogovoreni su na klupskoj razini te na relaciji s agencijom Niagara Sports Company koju vodi Andy Bara. Upravo kod njega smo provjerili detalje transfera transfera s obzirom na to da je malo čudno zazvučala informacija da će Dabro zarađivati “nekoliko stotina puta više” u Kini. Ispada da je na Kajzerici igrao za kikiriki…

“Nije to baš tako. Dabro je dobio dobar ugovor, zarađivati će više nego u Lokomotivi, ali nije to ništa senzacionalno kako se čini nakon takvih natpisa. On bi približnu cifru ili istu dobio da je odabrao neki drugi klub koji je tijekom ove sezone pokazivao zanimanje za njega”, reći će Andy Bara koji je realizirao ovaj transfer te potvrdio još jednom da ima jake relacije u Kini gdje je svojevremeno odveo Sammira, Franka Andrijaševića, Rakića i Rafaela Martinsa. Što se Dabre tiče, presudila je njegova odluka da se okuša upravo u Kini.

“Imali smo neke razgovore s Dinamom koji je pokazao interes za Marka. Potom s nekim klubovima iz Austrije i Njemačke i siguran sam da bi realizirali neke od tih opcija da Marko nije odlučio se za Kinu. Mislim da je velika stvar za Lokomotivu i HNL da naši igrače odlaze tamo kao i za našu agenciju”, tumači Bara koji nam otkriva kako je Marko Dabro još uvijek u Zagrebu gdje čeka “zeleno svjetlo” za odlazak na liječnički pregled, posljednji detalj koji ga dijeli od aktivacije ugovora.

“I zato neću potvrditi da je transfer riješen dok i taj liječnički ne prođe kako treba, iako uopće ne sumnjam u to”, naglasio je Bara otkrivši što je zapravo Marka Dabru privuklo u Kinu.

“Beijing Guoan velik je klub u kineskim okvirima, bori se za titule i to je nešto što ga je zaintrigiralo. Ne toliko materijalna strana koliko novi izazov u karijeri. Ponavljam, da je Marko odabrao neki drugi klub koji je pokazao interes, to bi bilo tu negdje”, reći će Bara koji vodi karijeru Dabre sa Miroslavom Bičanićem, još jednim uglednim agentom koji je i sam igrao u Kini.

“Moj prijatelj Miro ga je vodio u HNL-u, ja sam realizirao transfer u inozemstvo. Iskoristio sam svoje kontakte koje imam u Kini, a koji su dobri još od transfera Sammira, Franka Andrijaševića, Rakića, Rafaela Martinsa”, završio je Andy Bara.


Tagovi

Marko DabroLokomotiva ZagrebKinaBejing Guoan

Ostale Vijesti