IPA
IPA

Službeno: Lorenco Šimić ušao u Serie A pa se kao slobodan igrač vratio u Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 15:17

Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Prije pet i pol godina Hajduk je prodao Lorenca Šimića Sampdoriji za 1.5 milijuna eura. Tada je igrao za U21 reprezentaciju, mnogi su vjerovali da bi se jednog dana mogao prometnuti u prvotimca talijanskog prvoligaša, ali se sve to u konačnici ipak nije dogodilo. Tri i pol godine kasnije, s tim da je u međuvremenu bio na posudbama u Empoliju, SPAL-u, Rijeci i Dunajskoj Stredi, Sampdorija ga je odlučila prodati, a Zaglebije su to iskoristile i dovele ga za skromnih 250 tisuća eura.

Nakon godinu i pol dana u Poljskoj, početkom ove godine prešao je u Lecce. Njegova, sad već bivša momčad, izborila je povratak u Serie A, ali nakon što je shvatio kako neće igrati koliko bi to htio, odlučio je 'dignuti sidro' pa kao slobodan igrač preći u Ascoli.

26-godišnji branič je s novim klubom dogovorio dvogodišnju suradnju, a posljednji Hrvat koji je branio boje Ascolija bio je je današnji veznjak Osijeka Petar Brlek u sezoni 19./20.

Ascoli je prošlu sezonu okončao na šestom mjestu Serie B, a najveće ovoljetno pojačanje im je Fabrizio Caligara koji je stigao iz Cagliarija za 800 tisuća eura.

Novu sezonu Ascoli otvara Kup utakmicom protiv Venezije koju odnedavno vodi Ivan Javorčić (7. kolovoza, 17.45 sati).



Tagovi

Lorenco ŠimićSerie B

Ostale Vijesti