Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Službeno: Kouassi potpisao za lidera turskog prvenstva, zarađivat će milijun eura po sezoni (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 12:48

Za potpis je dobio 400 tisuća eura.

Jean Evrard Kouassi i službeno je postao novi igrač lidera turskog prvenstva Trabzonspora. Za klub čije su boje svojevremeno nosili Davor Vugrinec, Drago Gabrić i Hrvoje Čale je potpisao 3.5-godišnji ugovor, a godišnje će zarađivati milijun eura, s tim da je za potpis dobio 400 tisuća eura.

Kouassi u Trabzonspor dolazi kao slobodan igrač. Posljednjih sedam godina provo je u Kini gdje je igrao za SH SIPG i Wuhan, a ove godine ostvario je svoje snove debitiravši za nacionalnu vrstu svoje zemlje. Koussi je u razgovoru za kineske medije istaknuo kako su ga zvali iz hrvatskog, ali i kineskog nogometnog saveza, ali njegov jedina želja bila je da na sebe jednog dana navuče dres Obale Bjelokosti.

Iako je transfer zgotovljen, Kouassi službeno pristupa novom klubu 12. siječnja. Nosit će dres s brojem 77.

Podsjetimo, Kouassi je u Hajduk došao u siječnju 2013. godine. Potpisao je ugovor s Bilima dok su oni bili na zimskim pripremama u Antaliji, a zeleno svijetlo za njegov dolazak dao je Sergije Krešić.

„Kouassi je bio na probi, zadovoljio je struku i vjerujemo u njega. On je još uvijek junior, krase ga brzina i pokretljivost, tehnički je jako dobro potkovan i zato vjerujem da će se dobro snaći u dresu Hajduka“, riječi su tadašnjeg sportskog direktora Hajduka.

„Moj cilj je dokazati se u Hajduku, a potom i u nekom većem europskom klubu, poput mojih sunarodnjaka. Volio bih jednoga dana zaigrati u Španjolskoj, poput svog idola Cristiana Ronalda.“

Kouassi je pojasnio i izbor broja 77, a isti broj nosit će i sad u Trabzonsporu. U Wuhanu je pak na njegovim leđima bio broj 17.

 „Želio sam broj 7, koji mi je sretan, no već je bio zauzet, pa sam uzeo dvostruku sedmicu. Možda mi donese i dvostruku sreću“, zaključio je mladi napadač iz Obale Bjelokosti po potpisu za Hajduk.

Za Hajduk je na kraju skupio 73 nastupa, 17 pogodaka i 12 asistencija, a dvije godine po dolasku u klub transferiran je u Kinu za dva milijuna eura.



Tagovi

Jean KouassiTrabzonspornogometni transferitransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti