Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Službeno: Iyayi Atiemwen ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.06.22. | 10:38

Ono što je Germanijak doznao prije sedam dana sad je dobilo svoju službenu potvrdu.

Prvak Moldavije i klub koji je prošle sezone šokirao svjetsku nogometnu javnost pobijedivši, prvo u kvalifikacijama Crvenu zvezdu i Dinamo, a potom i u grupnoj fazi Lige prvaka Real Madrid i Šahtar, Šerif iz Tiraspolja, u svoje je redove doveo Iyayija Atiemwena.

Ekskluzivna informacija Germanijaka još jednom je naišla na plodno tlo. Sedam dana otkako smo najavili transfer, on je i službeno potvrđen, a prema našim informacijama Dinamo je pustio Nigerijca u Moldaviju bez odštete, ali je zato zadržao prvo na 20 posto od sljedeće prodaje.

Službeno, 26-godišnji krilni napadač, je ostvario najveći izlazni transfer u povijesti Gorice, a baš je u klubu iz Turopolja proveo proljetni dio prošle sezone na posudbi iz Dinama. Dakle, popularni Beli ide iz Turopolja u Tiraspolj. Slično, ali ne isto. A nije baš tako ni blizu…

Atiemwen se u Dinamu nije do kraja nametnuo, ali tu je najmanje kriv on. Kvalitetu posjeduje, ali kraj takve konkurencije, nije mogao do željene mu minutaže. Nisu mu, dakako, pomogle ni 'izvanškolske aktivnosti' zbog kojih je jedno vrijeme bio glavna meta u žutilu, ali usprkos svemu navedenom, u Maksimirskoj 128 ga mogu pamtiti po dobrom budući da je zabio neke važne europske golove (WAC, Krasnodar) te je upisao asistenciju za drugi pogodak Oršića u povijenoj pobjedi protiv Tottenhama. Dakle, da ništa osim navedenog nije napravio (a je), Atiemwen je opravdao sva ulaganja Dinama.

Nigerijac je prošao liječničke preglede, a iz novog kluba su mu na društvenim mrežama poželjeli dobrodošlicu i puno uspjeha. S novim klubom je potpisao višegodišnji ugovor, a novi trener Šerifa, Stjepan Tomas, sigurno je zadovoljan odrađenim poslom.

http://www.fc-sheriff.com/http://www.fc-sheriff.com/



Tagovi

Iyayi AtiemwenHNK GoricaDinamo Zagrebnogometni transferitransfertransferiMoldova

Ostale Vijesti