REUTERS/Sergey Pivovarov
REUTERS/Sergey Pivovarov

Germanijak doznaje: Junak Dinamove eurosezone 2020./21. pred transferom u Šerif iz Tiraspolja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 22:00

Prvak Moldavije, klub iz proruskog Pridnjestrovlja, ovaj je tjedan angažirao novog trenera Stjepana Tomasa, a bivši stoper Modrih potražio pojačanje u Maksimiru

Zadnjim danom lipnja ističe mu posudba u Gorici, odakle je u siječnju 2019. za 2,65 milijuna eura odštete došao u Maksimir. Nije se naigrao pod tadašnjim trenerom Nenadom Bjelicom, nije ga bilo moguće uklopiti u sustav, pa je uoči pandemije covida-19 posuđen Lokomotivi, a povratkom u plavi dom nije odmah dobio priliku zbog ozljede, propao mu je transfer i najesen 2020. postao je „slučajni junak“ Dinamove pobjede nad WAC-om, „joker s klupe“. Na proljeće je dao svoj obol pobjedi u Krasnodaru, a asistirao je i Oršiću za 2:0 protiv Tottenhama. No, konkurencija i zahtjevi u Dinamu bili su preveliki, u ljeto 2021. posuđen je ciparskoj Omoniji, a u zimskom prijelaznom roku vraćen na posudbu u Velik Goricu, u klub u kojem se afirmirao u HNL-u. Na njega se u modrom dresu ne računa, ali pronađeno je rješenje za „Belog“, kako zovu Iyayija Believea Atiemwena, a o njemu je, ako već niste pogodili, ovdje riječ.

Kako Germanijak doznaje, Atiemwen je pred transferom u Šerif iz Tiraspolja, prorusku moldavsku pokrajinu Pridnjestrovlje, Dinamu dobro poznati klub s kojim se više puta sastao i koji ga je lani izbacio iz Lige prvaka, a kojeg je ovog tjedna preuzeo Stjepan Tomas, bivši branič Modrih i hrvatske reprezentacije. Prvak Moldavije i prošlosezonska senzacija Champions League (pobjede nad Šahtarom doma i Realom usred Madrida u prva dva kola skupine!) rasprodao je momčad, većina prvotimaca je već otišla ili je na odlasku, no Stjepan Radeljić je još tamo.

Šerif u prvom tjednu sljedećeg mjeseca čeka sraz 1. pretkola Lige prvaka s mostarskim Zrinjskim, Tomas obnavlja momčad i po svemu sudeći mogao bi pronaći napadačko rješenje u maksimirskom višku igrača. Kako saznajemo, Dinamo neće tražiti odštetu, nego 20 posto od sljedećeg transfera, ali velika je ušteda Atiemwenova godišnja plaća koja prema našim saznanjima iznosi čak 500.000 eura. Budući da je imao još godinu i pol ugovora, to je oko 750.000 eura obveza, dakle dobrodošlo rasterećenje proračuna.

Ukupno je Beli skupio 58 nastupa za Dinamo, zabio 12 golova i imao šest asistencija, dok je za Goricu u 40 nastupa mrežu pogodio 14 puta uz četiri dodavanja za pogodak. Za Lokomotivu je u 11 nastupa jednom zabio.


Tagovi

Iyayi AtiemwenGNK DinamoDinamo ZagrebŠerifStjepan TomasHNK Gorica

Ostale Vijesti