REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Službeno: Inter za sedam milijuna eura doveo prvo zimsko pojačanje

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 05.01.24. | 17:55

Hrvatskoj publici dobro je poznat jer je na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrao protiv Vatrenih

Ono što se najavljivalo posljednjih dana, sada je i službeno potvrđeno - novi član Intera je Tajon Buchanan, igrač koji ordinira po desnoj strani i savršeno će se uklopiti u 3-5-2 formaciju koju preferira Simone Inzaghi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj Kanađanin u veljači će napuniti 25 godina, a u grad mode stiže iz Club Bruggea. Nerazzurri su za njegove usluge belgijskom klubu isplatili sedam milijuna eura, što predstavlja minimalnu zaradu Club Bruggeu jer su ga u siječnju 2022. doveli na 6,36 milijuna eura iz američkog New Englanda. No, Belgijci su u ugovor ugradili i zasad nepoznati postotak od sljedeće prodaje.

Inter se odlučio na dovođejne Buchanana jer su na poziciji desnog bočnog, nakon ozljede Juana Cuadrada, ostali samo na Denzelu Dumfriesu. Buchanan je ove sezone odigrao 20 utakmica za Club Brugge, zabio je tri pogotka i dodao četiri asistencije.

Hrvatskoj publici poznat je kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Kanade, koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru bila protivnik Hrvatskoj u grupni fazi. Taj se dvoboj igrao prije nešto više od 13 mjeseci, a Buchanan je odigrao svih 90 minuta i zaradio je žuti karton, a uz to i upisao težak poraz od 4-1. (I.M.)




Tagovi

InterSerie Anogometni transferitransferitransferi uživoTajon Buchanan

Ostale Vijesti