Službeno: Imamo prvu europsku ligu koja se nastavlja nakon koronavirusa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.04.20. | 21:05

Situacija se polako vraća u normalu.

Pasionirani ljubitelji nogometa i klađenja vjerojatno već znaju koje se to lige igraju i tijekom pandemije koronavirusa. Bjelorusija, Tadžikistan, Turkmenistan, Tajvan i Nikaragva. To su jedine nogometne lige koje se i dalje igraju na svijetu. No, uskoro u Europi kreće još jedna!

Prvenstvo Farskih Otoka je prvo koji će biti nastavljeno poslije pandemije zaraze izazvane virusom COVID-19. Na Farskim Otocima je i službeno donijeta odluka da prvenstvo krene 9. svibnja. Početak lige je bio planiran za taj datum, ali je sve suspendirano kada je krenula pandemija. Ipak, malena otočna zemlja nije osjetila jake posljedice koronavirusa. Što zbog geografskog položaja i prirodne izoliranosti, tako i zbog malog broja stanovnika, svega 50 tisuća. Statistike radi, na Farskim Otocima je zabilježeno samo 185 slučajeva virusa COVID-19, a preminula nije nijedna osoba.

Dakako, utakmice će se igrati pod posebnim mjerama: iza zatvorenih vrata i bez prisustva gledatelja. Pored toga, lopte s kojima se igraju utakmice će biti dezinficirane uoči svakog poluvremena, a nogometaši će prije izalska sa terena oprati ruke. Nadalje, igračima je strogo zabranjeno pljuvanje i puhanje nosa na terenu. Svaki igrač će morati imati vlastitu bocu s vodom i igrači ne smiju piti iz istih boca.

„Mnoge mjere opreza će se morati poštovati, ali polako se vraćamo u normalu. Od 20. travnja su opet otvorene škole, a sada i mi možemo trenirati zajedno. Uspjet ćemo se priviknuti na nova pravila jer je zdravlje ipak najbitnije“, rekao je Pedro Tarancon, španjolski igrač koji nastupa u ovom prvenstvu.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

koronavirusOvčji Otoci

Ostale Vijesti