Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Službeno: Hamza Barry ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 21:51

Skoro dvije godine bio je bez kluba, a sad će zaigrati van Europe

Nakon 133 nastupa za Hajduk pomalo neočekivano kao slobodan igrač otišao je Hamza Barry u ljeto 2020. godine. Iako nije htio produžiti ugovor s bijelima igrao je dok se nije ozlijedio. Imali su na Poljudu ranije upita za njega, ali do konkretnijeg transfera nije došlo. On pak nije produživao jer se nadao nekom izdašnijem i boljem angažmanu kao slobodan igrač, a to se na kraju pokazalo pomalo kobnim.

Igrala se utakmica na Poljudu protiv Slaven Belupa, a veznjak je potrgao ligamente. Zbog te ozljede kasnije će izbivati s terena skoro dvije godine, a postat će mu i uteg u pronalasku novog angažmana.

Tijekom boravka u Hajduku povezivalo ga se s West Hamom, a prošle godine spominjao se i u kontekstu Lokomotive. Od nijednog nije bilo ništa, a Hamza se u međuvremenu oporavio od ozljede i tražio sredinu u kojoj će dobiti priliku za novi početak.

Prilika je stigla ove zime kad je krajem siječnja došao na probu u slavni MLS klub LA Galaxy. Za njih su nekad nastupali Steven Gerrard i David Beckham, a napad im još uvijek predvodi nekadašnji napadač Manchester Unitetda Chicharito. Tijekom probe je zadovoljio i dobio ugovor u klubu, a kako se doznaje nastupat će zapravo za drugu momčad Galaxyja koja se natječe u drugoj ligi USL-u.

Hamza je u Hajduku proveo četiri godine u koji je stigao iz ciparskog Apollon Limassola. Ranije je igrao za Vallettu, Maccabi Netanyu i Hapoel Tel Aviv. Za Gambijsku reprezentaciju je odigrao 13 utakmica


Tagovi

Hamza BarryLA Galaxy

Ostale Vijesti