Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Igrao je za Goricu, svoj jedini pogodak zabio Hajduku, a sad će u Solin

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 19:07

23-godišnji Liberijac se vraća u Hrvatsku nakon kratke avanture u Finskoj.

Nogomet je mnogima kruh sa sedam kora. Primjerice, Sylvanus Nimely, koji dolazi iz Liberije u Africi, bio je jedan tek četiri nogometaša iz te zemlje koji su hodali HNL travnjacima. Prvi i najpoznatiji je svakako Mass Sarr iz Hajduka koji je nosio dres devedesetih, a tu su još i manje poznati Anthony Topkah i finalno Allen Njie. Danas više nemamo niti jednog igrača iz te pomalo kontroverzne zemlje s istoka Afrike ali zato će 2.HNL dobiti pojačanje.

Kako su objavili na društvenim mrežama, Sylavnus Nimely je novi igrač Solina.

Podsjetimo, napadač je u Hrvatsku prremijerno stigao iz Rusije. Nimely je u Turopolje stigao nakon gotovo mjesec dana 'natezanja' s ruskim Spartakom. Krilni napadač je u Moskvi proveo četiri godine, za prvu momčad skupio je tek jedan nastup, ali je zato za drugu upisao njih 109 uz 20 pogodaka i 13 asistencija. U Gorici se pak nije naigrao. Skupio je svega 11 nastupa u proljetnom dijelu sezone 20/21., svoj jedini pogodak zabio je Hajduku u Hrvatskom kupu (3:0), ali očito se na novu sredinu nije adaptirao kako je to zamislio pa je Turopolje napustio na kraju sezone.

Zanimljivo, Nimely ima i 12 nastupa za reprezentaciju Liberije, a svoj debi upisao je s 15 godina i 3 dana u ogledu protiv Angole u Kvalifikacijama za Afrički kup nacija.

Što se tiče njegovog boravka u Finskoj, vidjeli smo gotovo pa identičnu situacija kao u Gorici. 11 nastupa, ali ovog puta nema ni tog jednog pogotka, već samo jednu asistenciju. Podsjetimo, pisali smo još u veljači kako bi Nimely mogao put Rusije u redove drugoligaša, ali iz svima znanih razloga je taj posao propao.

Što ga čeka u Solinu? Klub iz Splitsko-dalmatinske županije je trenutno deseti u drugoj ligi i čini se da će tako otprilike i ostati. Od igračkog kadra, Nimelyju će društvo praviti samo jedan stranac, Stephen Eze iz Nigerije.

Za Nimelyja koji je kao tinejdžer napustio Afriku kako bi se okušao u Češkoj, pa kasnije i u Rusiji, ovo je samo još jedna stanica u Europi. S 23 godine na leđima stigne još odvesti svoju karijeru na višu razinu.



Tagovi

Sylvanus NimelyHNK GoricaSolin2.HNL

Ostale Vijesti