EXPA/ Johann Groder/EXPA
EXPA/ Johann Groder/EXPA

Austrijanci ne bi čekali kraj sezone, žele otkupiti Ljubičića prije isteka posudbe

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 08:12

Platili bi Hajduku i više od dogovorene klauzule za opciju otkupa nakon isteka posudbe, a impresivna golgeterska forma mladog napadača privukla pažnju i drugih

Krajem lipnja zaputio se mladi napadač Marin Ljubičić s Hajdukom na pripreme u Austriju iz koje se nije vratio s Bijelima. Tijekom priprema dogovorena je posudba o kojoj se šuškalo i ranije. Ljubičić je potpisao s austrijskim LASK-om do kraja sezone, a postojala je i opcija odlaska na kaljenje u Istru 1961. Posudba je bez odštete, ali s opcijom otkupa na kraju sezone, a spominjala se neslužbeno klauzula od 2.4 milijuna eura uz postotak od buduće prodaje.

Od samog početka posudba u LASK-u pokazala se kao pun pogodak za Ljubičića koji je još kao junior pokazao iznimne golgeterske vještine. Talent koji posjeduje nije bio nijednom sporan, ali očekivanja koja su mnogi imali nisu bila ispunjena. Upisao je 44 nastupa u dresu Hajduka, zabio devet golova i četiri puta asistirao. Kod trenera Valdasa Dambrauskasa znao je igrati i na poziciji desnog krila koja mu nije primarna, a i minutaža mu je bila promjenjiva. Javnost mu je potencirala da često dolazi u prilike i promašuje, a i samopouzdanje mu je tako bilo u padu o čemu je nekoliko puta govorio u intervjuima nakon odlaska iz Hajduka. Povratkom Nikole Kalinića u Hajduk bilo je jasno da će se biti teško izboriti za minutažu 20-godišnjem Ljubičiću pored takve konkurencije u napadu i ambicija koje klub ima.

Preporod je doživio dolaskom u LASK, a statistika do današnjeg dana je impresivna. Ukupno je za 14 nastupa zabio 13 golova i dva puta asistirao u austrijskom klubu. Trenutno je vodeći strijelac austrijske Bundeslige s devet golova dok su primjerice napadači vodećeg RB Salzburga Adamu i Okafor na šestom i sedmom mjestu sa šest, odnosno pet golova. Zanimljiv je i podatak za usporedbu da je njegov konkurent iz mlade reprezentcije Roko Šimić u šest nastupa za Red Bull u austrijskom prvenstvu tek jednom asistirao i bez gola.

Posebno je bio impresivan Ljubičićev početak u LASK-u kad je u prve tri utakmice zabio šest golova. Po jedan u prve dvije i onda četiri u pobjedi od 5:1 protiv Wolfsbergera, a zabio je i Salzburgu u remiju.

Nedavno je i veliku polemiku otvorilo njegovo nepozivanje u mladu reprezentaciju od strane izbornika Igora Bišćana s obzirom na njegovu formu. No, forma u kojoj se trenutno nalazi nije prošla nezapaženo kod drugih, a LASK ima ambiciju otkupiti ga prije isteka posudbe pa bi platili Hajduku i više od ugovorene klauzule. Osim sjajne forme mladog napadača, šuška se da je i dodatni razlog to što su već neki zainteresirani klubovi iz Njemačke i Austrije pokucali na vrata LASK-a raspitivati se o Ljubičiću. Austrijski klub bi zato i ranije finiširao posao s Hajdukom pa onda i saslušao ponude zainteresiranih.

Prošle sezone sličan je posao odradio Hajduk s transferom Marija Vuškovića u HSV koji je prvotno posuđen njemačkom klubu, a onda ga je klub iz Hamburga odlučio otkupiti prije isteka posudbe.



Tagovi

Marin LjubičićLASK LinzHajduk

Ostale Vijesti