Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA/PIXSELL
Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA/PIXSELL

SLUŽBENO: Gotovo je! Robert Lewandowski novi je igrač Barcelone (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 18:54

Odradio je profesionalno nekoliko pripremnih treninga u Münchenu, još danas se družio s dosadašnjim suigračima, a samo nekoliko sati kasnije Barcelona je izašla sa službenim priopćenjem

Poljski golgeter, Robert Lewandowski napokon je i službeno završio svoju transfer sagu. Jednu od najneugodnijih ikada. Tjednima se ime igračke legende razvlačilo po medijima i nogometnim bespućima. Te ostaje, te odlazi, te Barcelona ima novca, te ga nema. E pa na kraju ga - ima. Kako su Katalonci objavili u subotu navečer, nedostaje još samo liječnički pregled i potpis ugovora. Barcelona još nije objavila koliko će trajati ugovor poljskog napadača.

Transfer je, pretpostavlja se, težak oko 60 milijuna eura. Dobra je to zarada za Bayern s obzirom da je Lewi ostala još samo jedna godina ugovora s Bavarcima i od sljedećeg bi ljeta bio slobodan igrač.

Pobjednik Lige prvaka 2020. i klupski prvak svijeta, deseterostruki prvak Njemačke (dvaput s Dortmundom, osam puta s Bayernom), plus individualna postignuća među kojima nagrada za njemačkog nogometaša godine (i 2020. i 2021.) i osvajanje Zlatne kopačke 2021. i 2022. godine, FIFA najbolji nogometaš... Uz to, 41. pogodak u sezoni 2020./21., kojim je izbrisao rekord Gerda Müllera od 40 golova iz sezone 1971./72., koji se činio nedostižan, ili onih ludih devet minuta 22. rujna 2015., kada je Lewandowski zabio pet golova protiv VfL Wolfsburga. Sve to je Lewa.

Bayernova legenda u jednom od najneemotivnijih rastanaka s Nijemcima.

S druge strane, Barcelona se nije dala otjerati iz ovoga dogovora, a Poljak nije htio ostati.

Odradio je profesionalno nekoliko pripremnih treninga u Münchenu, još danas se družio s dosadašnjim suigračima, a samo nekoliko sati kasnije Barcelona je izašla sa službenim priopćenjem.



Tagovi

Robert LewandowskiBarcelonaBayern

Ostale Vijesti