REUTERS/Lorraine O'sullivan/File Photo
REUTERS/Lorraine O'sullivan/File Photo

Službeno: Giggs odstupio s pozicije velškog izbornika, oglasio se i Savez

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 20.06.22. | 22:16

O svemu je službeno javnost obavijestio i tamošnji nogometni savez na svojim stranicama

Ryan Giggs više nije izbornik Walesa. Sada je ta odluka službena. Donio ju je upravo proslavljeni bivši nogometaš, a ona je odmah stupila na snagu.

Bivši krilni igrač Manchester Uniteda (48) odstupio je od svoje uloge u studenom 2020. nakon što je optužen za napad na bivšu djevojku i njenu sestru, a on je sve to negirao, no odlučio se povući s izborničke pozicije. Iako se prvotno najavljivalo da se radi o privremenoj odluci, sada je ona postala službena, javna i neopoziva.

Robert Page, 47, preuzeo je dužnost privremenog šefa Walesa u Giggsovoj odsutnosti, što ih je dovelo do prvog finala Svjetskog prvenstva od 1958. godine, a Giggs nije htio remetiti mir u reprezentaciji.

O svemu je službeno javnost obavijestio i tamošnji nogometni savez na svojim stranicama.

"Nogometni savez Walesa prihvaća ostavku koju je Ryan Giggs objavio 20. lipnja 2022. FAW iskazuje svoju zahvalnost Ryanu Giggsu za njegov mandat kao menadžera muške reprezentacije i cijeni odluku koju je donio, a koja je u najboljem interesu velškog nogometa. Puni fokus FAW-a i muške reprezentacije je na FIFA Svjetskom prvenstvu u Kataru kasnije ove godine", napisali su.


Tagovi

Ryan GiggsWalesnogometna reprezentacija Walesa

Ostale Vijesti