Action Images / Andrew Couldridge Livepic
Action Images / Andrew Couldridge Livepic

Službeno: Fabio Grosso novi trener Lovrenu i Ćaleta-Caru

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 13:06

Prošle je sezone bivši igrač Lyona blistao kao trener Frosinonea

Olympique Lyonnais sa zadovoljstvom objavljuje imenovanje Fabia Grossa za glavnog trenera profesionalne mmčadi od ponedjeljka, 18. rujna. Bivši talijanski reprezentativni branič, svjetski prvak iz 2006., potpisao je do 30. lipnja 2024. s mogućnošću produljenja ugovora na još jednu sezonu, objavio je francuski klub na svojoj službenoj stranici te digitalnim kanalima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Fabio Grosso(45), prvi talijanski reprezentativac koji je nosio dres OL-a između 2007. i 2009., dodaje novu stranicu u svoju osobnu povijest s klubom postavši prvi talijanski trener Olympique Lyonnaisa. Tijekom svoje dvije sezone na OL-u, Fabio Grosso je odigrao 78 utakmica u svim natjecanjima i osvojio dvostruku krunu 2008., zajedno s Remyjem Vercoutreom. Rekord koji je bivši branič Palerma i milanskog Intera uvelike obogatio s momčadi Azzurra osvojivši Svjetsko prvenstvo 2006. nakon što je zabio odlukčujući gol u raspucavanju protiv francuske reprezentacije.

Transferiran u Juventus 2009., Fabio Grosso završio je karijeru 3 godine kasnije da bi se upustio u novu avanturu kao trener brzo preuzevši vodstvo Juveove U19 momčadi, s kojom se osobito dobro natjecao u Uefinoj Ligi mladih protiv OL-a. Njegov put zatim ga je doveo do imenovanja za šefa stožera Barija u ljeto 2017., što je označilo početak njegove karijere glavnog trenera.

Nakon što je vodio Hellas Veronu, Bresciju i FC Sion, rođeni Rimljanin je istinski zablistao u Frosinoneu, u Serie B. Njegov dolazak u ožujku 2021. vodi klub u 1. ligu nakon iznimnog niza prošle sezone: 80 prikupljenih bodova, 24 pobjede u 38 utakmica, najbolji napad u prvenstvu (63 gola) i najbolja obrana (26 golova).

Olympique Lyonnais s velikim je zadovoljstvom poželjeti dobrodošlicu Fabiu Grossu, s kojim je klub uvijek održavao odlične odnose od njegova odlaska 2009. godine i ima veliko povjerenje u njegove sposobnosti da ponovno mobilizira profesionalnu momčad. Dok čeka da definira sastav svog stožera i potom službeno preuzme svoje dužnosti trenera, Fabio Grosso će prisustvovati utakmici protiv Le Havrea ove nedjelje navečer na stadionu Groupama, prije nego što bude predstavljen medijima u ponedjeljak, 18. rujna, ističe se u objavi OL-a.

Na kraju, uprava OL-a želi posebno zahvaliti Jean-Françoisu Vulliezu, Jérémieju Bréchetu i Sonnyju Andersonu na njihovoj predanosti, njihovoj ogromnoj odlučnosti i angažmanu u pripremi momčadi čiji su članovi i hrvatski nogometaši Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car za utakmicu protiv Le Havrea.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Fabio GrossoLyonOlympique LyonDuje Ćaleta-CarDejan LovrenLigue 1

Ostale Vijesti