Stefano D'offizi/LiveMedia / ipa/IPA
Stefano D'offizi/LiveMedia / ipa/IPA

Grosso postaje trener bivšeg i povremenog hrvatskog reprezentativca: Danas dolazi, sutra gleda utakmicu, u ponedjeljak predstavljanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 10:40

Sve je isplanirano!

Nije još službeno, ali kao da je – Fabio Grosso uskoro će postati novi trener Lyona. Legendarni talijanski nogometaš, čiji je pogodak s bijele točke učinio Italiju prvakom svijeta 2006. godine, dolazi u klub čiji je nekoć bio igrač. Grosso je planetarnu slavu stekao kad je zabio odlučujući pogodak s bijele točke u finalu SP-a, a sjajne igre na tom prvenstvu naplatio je transferom iz Palerma u Inter. Nakon samo godinu dana na Giuseppe Meazzi, otišao je u Lyon, gdje se zadržao dvije godina pa će tako sada posatati jedan od rijetkih koji je igrao i koji će voditi Lavove!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trenersku karijeru započeo je 2013. godine u Juventusu, klubu u kojem je zaključio igračku karijeru, a prvi samostalni posao u seniorskom nogometu dobio je 2017.godine kad je preuzeo Bari. Vodio je potom Hellas Veronu, Bresciju, Sion i posljednje Frosinone s kojim je prošle sezone osvojio Serie B te se samim time plasirao u Serie A.

No, znao je Grosso da će se njegov dobar rad kad-tad ‘naplatiti’ pa tako nije s Frosinoneom potpisao novi ugovor, već je kao slobodan trener odlučio pričekati priliku u nekom većem klubu. Nakon manje od tri mjeseca na njegovu je adresu stigao poziv Lyona gdje će naslijediti legendarnog Laurenta Blanca i gdje će voditi jednog bivšeg i jednog povremenog hrvatskog reprezentativca – Dejana Lovrena i Duju Ćaleta-Cara.

Romano je javio kako je plan oko ponovnog ujedinjenja Fabija Grossa i Lyona sljedeći: U petak bi trebao doći u grad, u nedjelju pogledati prvenstvenu utakmicu protiv Le Havrea, a onda u ponedjeljak biti službeno predstavljen. Talijanski novinar dodao je kako Grosso sa sobom dovodi i stručni stožer, ali to ionako nije nikakva novost kod velikih klubova.

Lyon je u ovom trenutku na posljednjem mjestu Ligue 1 sa samo jednim bodom u četiri utakmice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Fabio GrossoLyonOlympique Lyon

Ostale Vijesti