HNK Rijeka
HNK Rijeka

Službeno: Dragan Tadić i Fausto Budicin zajedno će voditi Rijeku u novoj sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 09:56

Mangia je bio prvi izbor, ali...

Dragan Tadić i Fausto Budicin novi su trenerski tandem Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Dragan Tadić bit će u ulozi tehničkog direktora i imat će nadležnost nad stručnim stožerom, dok će Fausto Budicin biti u ulozi trenera.

„Na početku bi se htio zahvaliti predsjedniku Damiru Miškoviću, dopredsjedniku Deanu Šćulcu, generalnom menadžeru za sport Robertu Palikuči i savjetniku predsjednika Srećku Juričiću. Za mene je ovo velika čast i prilika koja se ne odbija“, rekao je Dragan Tadić, nekadašnji kapetan Rijeke koji je 2005. godine na Poljudu podigao prvi riječki trofej od osamostaljenja.

Tadić nema razloga skrivati da je za njega ovo imenovanje velika čast.

„Emocije su jake, ne treba uopće govoriti koliko za mene znači prilika da radim ovaj posao. Ne treba uopće isticati da ću dati svoj maksimum“, dodao je.

Uz njega, na klupi će biti Fausto Budicin, bivši trener Istre 1961 koji je proteklih godinu dana radio kao voditelj omladinske škole Rijeke.

„Na početku hvala predsjedniku Damiru Miškoviću i cijeloj Upravi na povjerenju koju su nam ukazali. Radujemo se novom izazovu, vjerujemo da ćemo njihovo povjerenje opravdati rezultatima na terenu“, rekao je Fausto Budicin za službene stranice kluba.

Prvi kandidat za mjesto glavnog trenera Rijeke bio je Devis Mangia, ali 'grijesi iz prošlosti' koštali su ga posla, baš kao što su pregovori s malteškim nogometnim savezom u konačnici bili puno teži nego što se to očekivalo.

Tadić je u proljetnom dijelu prošle sezone odradio dobar posao na klupi Hrvatskog dragovoljca, a zaokret u klupskoj politici i okretanje mladim igračima nešto je čemu on svojim profilom idealno odgovara budući da nitko nije bolje upoznat s onima koje Rijeka ima od njega.


Tagovi

Devis MangiaHNK RijekaRijekaFausto BudicinDragan Tadić

Ostale Vijesti