Foto: PAOK Official
Foto: PAOK Official

Službeno: Dominik Kotarski u PAOK-u, potpisao je četverogodišnji ugovor (FOTO, VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 09:18

Vratar U21 reprezentacije u novom je klubu predstavljen efektnim videom.

Napokon je stigla je i konačna potvrda – Dominik Kotarski postao je novi vratar PAOK-a. Ono o čemu se pričalo već neko vrijeme ovog je ponedjeljka napokon postalo službeno, a s novim klubom 22-godišnji vratar potpisao je četverogodišnji ugovor.

Prema neslužbenim informacijama, iznos transfera kreće se između 1.7 i 2 milijuna eura, s tim da je Gorica zadržala dio postotka od profita od sljedeće prodaje. Budući da su ga prije dva tjedna otkupili od Ajaxa za milijun eura, Gorica će na Kotarskom ostvariti čistu zaradu između 700 tisuća i milijun eura, što je i više nego dobar posao. Gorica je s PAOK-om dogovorila transfer praktički prije nego što je uopće klub iz Turopolja otkupio vratara od Ajaxa. U suprotnom, teško je za očekivati da bi Gorica uložila tako veliki novac u golmana, usprkos svoj silnoj kvaliteti koju on posjeduje.

Kotarski je tako postao najveći ulazni transfer u povijesti Gorice i treći najveći izlazni. Više je Gorica zaradila tek na Atiemwenu (2.65 milijuna eura, Dinamo, 18./19.) te Lovriću (2.25 milijuna eura, Osijek, 21./22.), dok su se iza Kotarskog smjestili Miya (1.70 milijuna eura, Konyaspor, 19./20.) i Čabraja (1.60 milijuna eura, Dinamo, 20./21.).

Za mjesto prvog golmana Kotarski će se boriti s 33-godišnjim Srbinom Živkom Živkovićem koji je dosad bio zamjena Alexandrosu Paschalakisu koji za manje od sedam dana i službeno postaje slobodan igrač, ali bi se uskoro mogao priključiti Trabzonsporu koji je već dulje vrijeme zainteresiran za njega.



Tagovi

Dominik KotarskiPAOKGermanijak transferinogometni transferitransfertransferiHNK Gorica

Ostale Vijesti